用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維記收$9000留位費,仲要讀完K3先可以取回 ...
樓主: AlvaGladys
go

維記收$9000留位費,仲要讀完K3先可以取回  

突然聯想起d纖體美容公司添...

cyndiwong    發表於 12-12-5 17:16

$9000按金...聽到都想笑

應該唔止收得100人咁少喎,咁多個校舍,隨時1000個位都唔止啦!如果真係要同家長收$9k的話,「臘」左一大筆唔會就咁...

回覆:維記收$9000留位費,仲要讀完K3先可以取回

我一向都唔鍾意呢間野,老師職員勁無禮貌,有一次去攞表,只係問多兩句,職員態度勁差,我即刻俾番張報名表佢,咁嘅態度點作育英才,而家重要俾咁多錢留個位,喺佢度讀就一定好嘅咩!

引用:教育局應該已經有人跟進,但注意以政府的往

原帖由 rakui 於 12-12-05 發表
教育局應該已經有人跟進,但注意以政府的往績「跟進不代表有結果」。相信如果事件不了了之,將有更多幼稚園 ...
我相信好多弁利幼稚園會跟住做!

做人至緊要開開心心 :-D

幼稚園可收取核准上限為30元的報名費,而註冊費的核准上限則為660元(半日班)、1,150元(全日班)或每月學費的半數,以較低者為準。學校收取的註冊費會於該校開學首個月的學費內扣除或退回給家長(如適用)。
From EBD http://www.chsc.hk/kindergarten/

$9000....咁激, 又會咁多人去讀...

回覆:rakui 的帖子

咁佢deadline係星期五,如果家長無其他offer係手,咁9000蚊都要焗住比

回覆:LL222 的帖子

都快要啦!

完全歧視我呢啲窮人。。。

LittleCowCow201  交得$4xxx學費,同得李+誠個孫,大劉個女做校友,仲會有窮人?  發表於 12-12-14 08:13
AL1987  讀得維記都唔會係窮人  發表於 12-12-5 20:53

回覆:cloudwingwing 的帖子

感覺像國際學校,搞debenture?

為乜搞臭自己個名?!唉!同另外一間kg ge Sample application 有Daddy 係PHD ge CEO,家住九龍塘屋 不相伯仲!

回復 cherryird 的帖子

But  if the kids still have no offer and waiting the result of the other school, they don't want to hold but also need to pay first

好吾中意d人一個人hold好多offers,但咁樣要比9000好似有d過左...

可能waiting 仲好。

Disappointed

錢俾得抵,睇清楚所謂名牌幼稚園,願者上釣。

回覆:hkbabe 的帖子

寫去比報館跟進下 出到街就睇下邊個死