用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 跟本冇位,Interview 何用?
樓主: 1002
go

跟本冇位,Interview 何用? [複製鏈接]

回覆:跟本冇位,Interview 何用?

非校友,非教友,唔識人,錢又唔多!年幾前連有創價呢間幼稚園都唔知,但感恩有offer

引用:創x+都係咁+又話要識人先+跟住又話要入家長

原帖由 kaitathk 於 12-12-02 發表
創x 都係咁 又話要識人先 跟住又話要入家長會 先至好去見
創價冇架,我地咩都唔係,都收咗我個仔。

引用:Quote:原帖由+alhkwok+於+13-12-21+發表唔

原帖由 Elau719 於 13-12-21 發表
但聽說校長今年收大B多,是用家家長講,好心好似KV咁講明唔收十月以後唔駛玩死細B家長,唔好懶公平但其實要 ...
今年收既K1好多都10月B,起碼我地個Facebook group 係

其實我覺得培X最假,幾分鐘in6個小朋友,有些小朋友講老師完全冇問佢問題,真係唔明收生標準點定:;pppp:,說穿了又係一場大龍鳳!

Tomorrow is better

引用:其實我覺得培X最假,幾分鐘in6個小朋友,有

原帖由 Elona 於 13-12-21 發表
其實我覺得培X最假,幾分鐘in6個小朋友,有些小朋友講老師完全冇問佢問題,真係唔明收生標準點定, ...
所以我對呢間學校完全無寄予希望,覺得一定唔得

回覆:stanley2 的帖子

in完聖三一都有架靚靚襟玩玩具車送,去反嘔城買架都要幾十蚊啦,論收報名費最貴最唔抵,應該係啟x,記得上年收左我$60,汽球都無個

Elona 發表於 13-12-21 20:44
其實我覺得培X最假,幾分鐘in6個小朋友,有些小朋友講老師完全冇問佢問題,真係唔明收生標準點定, ...
是X正嗎?唔會乜問題都無問呀?係唔係小朋友無答所以話無問?我見我個女自己走入去in得好開心wor!!

回覆:jane__411 的帖子

就是你所講呢間,有2個朋友不約而如同話老師冇問佢問題,令我覺得學校係度玩緊家長,個人意見,不喜勿插

Tomorrow is better

回覆 Elona 的帖子

其實interview個兩三歲既唔一定要問問題呀,觀察佢地行為已經足夠判斷係咪學校想要既人。想知道一個小朋友乖定曳,一個撘lift的時間都夠晒啦。

其實,我只會覺得學校點都比人鬧,比你去面試又話大龍鳳,唔使面試又話唔公平又內定咁!
不如係家長報名之前考慮清楚間學校岩唔岩你好過啦,你都咁不滿學校收生方法,你就唔應該報,唔報就唔勞氣!明知間學校收生又咁又咁,又去報,報完見完又不滿!
再諗,學校做法係咁,又會唔會因為一個,幾個家長有意見而改革?家長根本控制唔到間學校行政,家長可控制的只有報唔報間學校

LZZ  完全同意X2!  發表於 13-12-23 21:40
dogudiva  完全同意!  發表於 13-12-23 12:31

tc001039 發表於 13-12-22 23:29
其實,我只會覺得學校點都比人鬧,比你去面試又話大龍鳳,唔使面試又話唔公平又內定咁!
不如係家長報名之 ...

tc001039 發表於 13-12-22 23:29

完全同意!

引用:其實,我只會覺得學校點都比人鬧,比你去面

原帖由 tc001039 於 13-12-22 發表

回覆:Elona 的帖子

我个仔都話入課室座一陣,老師就叫大家出來排隊拿禮物,無野做就走,我仲唔信添!

係做勢,唔keep住幾千人報名同interview,係學校門口幫佢地做勢,點顯得學校出名同威,報名費事小,當做pr event..

boboapril 發表於 13-12-25 08:33
係做勢,唔keep住幾千人報名同interview,係學校門口幫佢地做勢,點顯得學校出名同威,報名費事小,當做pr e ...
very true.
‹ 上一主題|下一主題