用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望得三分鐘時間填問卷仲慘過考會考。 ...
go

德望得三分鐘時間填問卷仲慘過考會考。

回覆:nlc775s 的帖子

我又唔覺有幾多野要填

回覆:德望得三分鐘時間填問卷仲慘過考會考。

其實我成日覺得佢係唔睇份問卷嘅...

其實我覺得唔係有幾多分鐘填既問題,係個人覺得唔應該一路in一路填,又唔會填得好又唔會寫得靚,除非早有預備啫,又唔係唔駛等,我坐出面前後都成個鐘,就應該呢d唔時間填啦,想家長唔出聲有好多方法,不如好似培正咁自己入去in,家長都好想睇下小朋友in既過程嘛...

引用:其實我覺得唔係有幾多分鐘填既問題,係個人

原帖由 abebilo 於 12-12-01 發表
其實我覺得唔係有幾多分鐘填既問題,係個人覺得唔應該一路in一路填,又唔會填得好又唔會寫得靚,除非早有預 ...
我寧願可以等耐啲,我地去到冇乜人,差唔多直入咁滯,冇時間warm up

家長會 sister pauline 在答問環節話選生首先要教學理念相同,而問卷是希望了解家長的教學理念,問卷的重要性可想而知。

但好多個時段可以填,或之前填,唔通要考父母臨場急才及文筆...

引用:但好多個時段可以填,或之前填,唔通要考父

原帖由 abebilo 於 12-12-01 發表
但好多個時段可以填,或之前填,唔通要考父母臨場急才及文筆...
不給你思考的時間,希望你"我手寫我心"!

我得自己一個帶小朋友去in,又睇住小朋友表現又一路填……結果填得幾句,係唔係入選果d都一定要second in?

你形容得好好笑。

I think pick around 500 kids to 2nd in. 15/1 will collect letter for 2nd in or not. 2nd in after CNY.

jiljill 發表於 12-12-1 18:58
不給你思考的時間,希望你"我手寫我心"!
Support!! Can't agree more!!  ^_^

比時間您填=做project; 即埸填=考試,各有各特色。

I heard that pick 1 kid in a group to go 2nd in... if really all are similar, then may see the paper.

A daddy tried to fill the form by referring something on his i-phone. The staff asked him to stop doing that.

引用:A+daddy+tried+to+fill+the+form+by+referr

原帖由 kbi 於 12-12-01 發表
A daddy tried to fill the form by referring something on his i-phone. The staff asked him to stop do ...
I guess he wanted to refer to the Bible.  Same philosophy = religion? Perhaps.

引用:Quote:原帖由+kbi+於+12-12-01+發表A+daddy

原帖由 jiljill 於 12-12-01 發表
I guess he wanted to refer to the Bible.  Same philosophy = religion? Perhaps.
I guess his wife prepared the answer and his role is copying it on the form.

kbi 發表於 12-12-1 20:48
I guess his wife prepared the answer and his role is copying it on the form.

哈哈, 我都估係咁.

但上星期見, 老師話俾5分鐘填, 早1分鐘會提.  所以大約過了3分鐘就提時間差唔多, 但仲可以填多陣.  真係好似考試, 有D壓力.

回覆:sarubuta 的帖子

點解我冇問卷填?佢比漏左我?

kbi 發表於 12-12-1 20:28
A daddy tried to fill the form by referring something on his i-phone. The staff asked him to stop do ...
照抄有咩意思!?
OR 100﹪ 背書式跟足,又一定會收?