用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Clare VS RHS VS KCS, 邊間好? 請提點. 謝謝
go

St Clare VS RHS VS KCS, 邊間好? 請提點. 謝謝

RHS 同 KCS 可以大抽獎, 但中學就...

SC 唔可以大抽獎, 但有中學

校舍前者大; 去灣仔區及東區中學??
後者去中西區中學??

唔識分析, 有點迷失了....

幫下我ㄚ

回覆:St Clare VS RHS VS KCS, 邊間好? 請提點. 謝謝

SC

回覆:trintrin 的帖子

Of course SC

引用:RHS+同+KCS+可以大抽獎,+但中學就...SC+唔

原帖由 trintrin 於 12-11-30 發表
RHS 同 KCS 可以大抽獎, 但中學就...

SC 唔可以大抽獎, 但有中學
I would choose St Clare!

回覆:St Clare VS RHS VS KCS, 邊間好? 請提點. 謝謝

Of course SC! Its first DSE result: 89% students meeting basic entry req of local university (ie 3322). For you ref, co Ed is 92%.

Rhs 英文好喎,唔係咩? kcs 就普通話好。

St Clare 中學因為係政府中學,有人話程度比私小時低咗。band 1b 已經好好?我脫節了,自己讀書時只知band 1 同band 5

請問大家知道SC 各方面如何呢?好少資料找到

梗係SC,比另外兩間好得多。

有朋友只得蘇小一個offer,都話6年後又要搏多次!

trintrin 的帖子

話band 1a, b 定 c 都實際唔過 dse 有 89% 達3322. 而且 SC 英文中,小學, p1-5 有法文學, 点計都係好事. 中西区校網咁你話好唔好, 一直讀上去SC 都係好學校. 希望你快d決定放番d學位出來.

引用:話band+1a,+b+定+c+都實際唔過+dse+有+89%+

原帖由 NatalieBaby 於 12-11-30 發表
話band 1a, b 定 c 都實際唔過 dse 有 89% 達3322. 而且 SC 英文中,小學, p1-5 有法文學, 点計都係好事. 中 ...
係呀! sc 有法文學,派位成績很好! 一條龍! 校風也很好!

怕你長得太快,不夠將你看仔細 怕你長得太慢,恨不得你快高長大!