用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到York offer letter
go

收到York offer letter [複製鏈接]

有無媽媽也在這段時間收York offer letter?  妳們會選擇讀嗎?
   0    0    0    0

我12月8日deadline交留位費,到時再睇定D。最後一日親身去交都未遲。
下星期仲有KV 放榜。

回覆:lovecupid 的帖子

我都係睇kv 放傍再打算

kaitathk 發表於 12-11-30 10:30
我都係睇kv 放傍再打算
當然啦,就因為今個星期KV未有信,今日下午我就唔見$660....唉......

回覆:chucimama 的帖子

請問係幾時in? (我17/11 in, 未收信)

chucimama  我係Nov 3 in啊  發表於 12-12-1 00:35

回復 RBaBa 的帖子

我都係17/11 in 的, local class, 26/11 已收am offer, 尋日寄左去留位了~
不過佢係車輪式收生的, 仲有機會~

RBaBa 發表於 12-11-30 10:39
請問係幾時in? (我17/11 in, 未收信)

文字已被使用者刪除

我都有 offer , 不過係下午國際班, 所以仲心大心細 , 因為學費實在太貴了 ~~
請問大家呢呢間學校有咩意見 , 可否 share 一下呢 ????

回復 Mattb 的帖子

國際班$4600 你話佢貴又得, 但kln tong 呢個level o既kg收呢口價佢唔係唯一一間, provide o既o野如果係正比, 好多家長都覺得ok~
york 應該算係比較谷同多o野學o既kg, k2 k3 去考cambridge 試, 仲要返大陸考已經好多家長唔接受, 有d家長會覺得揠苗助長, 有d家長又覺得佢裝備小朋友考小一好有功勞, 視乎觀點與角度, 仲有小朋友o既能力, 如果小朋友好有興趣學o野, 受得壓力(如考試), 夠學術形, 讀york 應該係如魚得水

shevachevy 發表於 12-11-30 14:29

國際班$4600 你話佢貴又得, 但kln tong 呢個level o既kg收呢口價佢唔係唯一一間, provi ...

乜佢唔係活動教學架咩 ??? 同埋如入讀後會否好多樣野都要錢的呢??? 點解學費唔包茶點費的呢 ???
                其實加埋校車咪要成 $6000 一個月囉???

如果讀埋多元智能班, 一個月要一萬
活動教學的話, 畢左業都無能力考CAMBRIDGE了......

chaualan 發表於 12-11-30 15:44
如果讀埋多元智能班, 一個月要一萬
活動教學的話, 畢左業都無能力考CAMBRIDGE了...... ...

咩叫多元智能班呀 ??? 一萬....真係超貴呢 ????
同埋 york 的小朋友係咪唔需要再係外面讀英文, 數學及普通話的呢 ???

引用:回復+RBaBa+的帖子 我都係17/11+in+的,+lo

原帖由 shevachevy 於 12-11-30 發表
回復 RBaBa 的帖子

我都係17/11 in 的, local class, 26/11 已收am offer, 尋日寄左去留位了~
點解吾報國際班,你囡囡語言咁好

多元智能係等老師揀中先有得讀咖, 所以唔駛擔心住, 當然如果揀中你你唔讀應該都冇問題;
至於需唔需要出外再學打補針, 幾時都係睇家長咩要求~
但聽朋友講多數2文3語都ok, 佢仔仔升左TSL 小一話好輕鬆~ 放學返屋企做完功課仲有得瞓下覺先食飯~

多元智能班咪係學ENG, 普通話, 小提琴, 畫畫, OUTING, 做功課咁, 你當返多幾個鐘補習咁啦~
成4K學費的

回復 cclemon2009 的帖子

開頭諗住搵個本地人做老師佢會易適應D, 因為佢都細膽妹o黎咖~
不過而家發現冇問題的, 佢上pg 好多時都係一對一 NET, 佢都明白同唔驚~
國際同LOCAL我都冇乜所謂, 最緊要係AM CLASS 而已~ AM我先可以自己湊佢返學, 陪佢多D

回復 chaualan 的帖子

咁請問 MULTI -INTELLIGENCE 係幾時上? 平日PM 定係SAT SUN?

回復 shevachevy 的帖子

係 PM, K2先開始有

回復 CHIHIMNAM 的帖子

咁GOLF 同 TENNIS 係咪都係MULTI-INTELLIGENCE先有 ?

回復 shevachevy 的帖子

我個女上年畢業了, 未有Golf, 至於 Tennis, 係平時 PE class時上
‹ 上一主題|下一主題