用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇男仔決定讀德雅?
go

請問有冇男仔決定讀德雅? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:請問有冇男仔決定讀德雅?

I'm debated between tak Nga and kln st joe... 德雅好似舒服d,但聖若瑟是男校。本來一心想搵男校但依家又怕太谷。仔仔係活躍型。
暫時會2間都註冊。再慢慢考慮。

My little boy!

回覆:請問有冇男仔決定讀德雅

有呀! 我囝囝囉!

回覆:hildakam 的帖子

有人形容是女校男生,只感覺他們老土兼無謂,好高興與你們同坐一條船

我個仔係靜態型,我都覺得德雅啱佢,亦喜歡德雅學生比較純,但daddy就比較喜歡祟真,佢話language好d,而且唔想個仔咁靜!

今年好似好多男仔考入。我估比往年多。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

我都覺得好啱我仔讀,但係都想睇埋統一派位先

引用:我個仔係靜態型,我都覺得德雅啱佢,亦喜歡

原帖由 mokstick 於 12-11-28 發表
我個仔係靜態型,我都覺得德雅啱佢,亦喜歡德雅學生比較純,但daddy就比較喜歡祟真,佢話language好d,而且 ...
我嗰個剛好相反好動型,我相信學校收生是什麼類型的小孩也有,到時他們一定可以相互感染,做到動靜皆宜啦!

引用:有人形容是女校男生,只感覺他們老土兼無謂

原帖由 LOVELY-BABE 於 12-11-28 發表
有人形容是女校男生,只感覺他們老土兼無謂,好高興與你們同坐一條船

...
多鬼餘,如果係"女校",咁人哋點會收男仔啦,只不過中學係女校罷了

我都覺得好啱阿囝讀,我想個囝純d管得嚴d ^.^

回覆:mokstick 的帖子

我決定俾仔仔讀,因為他喜歡德雅

‹ 上一主題|下一主題