用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 施德福vs think, 邊間好?
go

施德福vs think, 邊間好?

Think PM offer,

我投票俾stafford

回復 lovecupid 的帖子

點解呢?

Stafford樣樣都好,老師好,姨姨好,課程好,小班教學,人際關係緊密。
除咗學校外殼同啲Banner有少少褪色同玩具車仔有啲舊外。

Think 我唔講了。無嘢講,唔想講......

HI LOVECUPID, 囝囝收到THINK 英普AM OFFER, 但見你欲言又止, THINK 是否不太好呢?因新手媽媽, 所以有點擔心, 可否給點意見!!

係啦think有問題嗎?你的小朋友是不是讀stafford too?

如果睇番去年post, 就知當時think因新舊校舍搬遷安排問題而令好多家長投訴及退學............

回覆:施德福vs think, 邊間好

我朋友個女讀左think嘅N班幾個月,講嘢叻左好多,老師&姨姨都好聽聞今年N班interview好多人,waiting list唔少

啊....如果搬遷問題, 我都有睇到, 不過都SETTLE咗, 最重要係佢而家既教學模式等, 同埋升小一好唔好!如有其他家長有資料, 煩請大家研究一下~~

回覆:Karenfok1 的帖子

教學模式是分組加活動教學,課室的擺設,教具定期轉。升私小,直資成績都不錯。現時網頁上有最後升小result, 但之前是有Think的學生共取得幾多個offer的list的。不過,講真果句,自09年開始出生率狂升,就算之前有幾多%入到直資私小都好,跟三年後的情況都不一定一樣,為小朋友打好底已足夠。

HI Gladtwma, 好多謝你既意見呀, 上網睇返127個學生都派得唔錯喎, 但唔知總人數有多少? 因有上下班, 係呢, GLADTWMA, 你小朋友係咪都打算係THINK到讀

回復 Karenfok1 的帖子

我女女現在Think 讀K1. 你可打去問問那時畢業生人數. Thx

gladtwma 發表於 12-11-29 18:34
教學模式是分組加活動教學,課室的擺設,教具定期轉。升私小,直資成績都不錯。現時網頁上有最後升小result ...
多謝你嘅分享~!睇完你個分享就放心喇

回覆:2859isa 的帖子

我的兒子在think 讀k3,小女兒讀n1 ,覺得老師質素及其中的語言訓練都很好。高班功課多,除了日常的功課,每星期都寫週記及默書,有助提高語文水平