用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 南豐綠茵
go

南豐綠茵

請問有無人已收到南豐綠茵offer?

回覆:南豐綠茵

有pm offer, 但唔知翠茵好定緑茵好....

請問知唔知IN完後幾耐有通知? 我今個星期六IN, 細B

回復 sweetsugarapple 的帖子

上星期六in老師話10日內有信通知,但之前不停in緊,係咪即係不停收緊呢?

回復 ^GGmami^ 的帖子

我覺得佢係不停收呀, 但佢有咁多位咩??

sweetsugarapple 發表於 12-11-27 13:25

真係唔知道~ 佢group-in成15個以上,好混亂,好多bb周圍走。到單對單in, 只係考左拼圖,同問媽媽問題,成個過程都好快,仲送左個波波比bb添~ 應該好多bb都做到,所以真係唔知佢收幾多學生~ 不過我老公都ok鍾意間學校,都幾新幾乾淨。但我地多數會揀boxhill...

BOXHILL有結果啦??
多謝你提供interview詳情, 希望我隻細b in得順利啦

我小朋友十月尾in完,現在还未收到通知。我預左唔收。但面試當天只問左一條問題:平時边个凑小朋友,然後俾左塊積木佢砌,咁就
in完。我真是接受唔到咁求其,所以佢話兩星期內得唔得都会有通知,最後一个月多都收不到信,我都冇打算問了。学校揀学生,家長也会揀学校!

咁求其?? 可能已經收夠人, 例行公事

我們都係今個星期六 in 呀.....

回覆:BabyLi2010 的帖子

My son in a lotvof thing wow. 唱歌仔睇你有無反應,普通話故事睇你明唔明。父或母寫問卷,要小朋友一齊自己玩。
單對單in 時, 由net in 問whats ur name? Color? Play blocks? Play puppet eye, ear, nose etc....
Also ask parents about BB daily things.
Very details wow. In. About 1 hr.
And my son have the am offer.

引用:My+son+in+a+lotvof+thing+wow.+唱歌仔睇你

原帖由 Janqueen 於 12-11-27 發表
My son in a lotvof thing wow. 唱歌仔睇你有無反應,普通話故事睇你明唔明。父或母寫問卷,要小朋友一齊自 ...
可能我果個得15個月,老師都知佢唔識答!circle time全英文,講故仔唱歌,但太混亂,所以好快就完!不過條長樓梯都幾甘下,都唔知bb行唔行到咁多樓梯

引用:回復+^GGmami^+的帖子 BOXHILL有結果啦??

原帖由 sweetsugarapple 於 12-11-27 發表

BOXHILL有結果啦??
BH未有結果,但據pg老師講應該無問題,因下年都多位。我單對單in係廣東話,我都有小小surprise

回覆:^GGmami^ 的帖子

我果个in時也是十五个月,仲要係仔,可能預左佢唔識,所以求其in

下 in 咁多野? 我bb 得12個半月jar... 你地講個 d, 佢全部都未識架wor...

回覆:^GGmami^ 的帖子

點解揀box hill?Greenfield 同boxhill 課程都差不多

引用:點解揀box+hill?Greenfield+同boxhill+課程

原帖由 norachan 於 12-11-28 發表
點解揀box hill?Greenfield 同boxhill 課程都差不多
Boxhill響屋企樓下,同埋d miss後生d靚女d

下月12號先有得in, 呢間分咁多唔同時間in?咁遲in咪冇位?

引用:回復+^GGmami^+的帖子 我覺得佢係不停收呀

原帖由 sweetsugarapple 於 12-11-27 發表

已收到offer, 好高效率!但下星期五前要交留位費,唔知交唔交好

最後收到am 定pm offer.... 今日in  完, 我覺得 in 得唔好..... 唉... 怕冇 offer 呢...