用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 想得個知字.... SMCS
樓主: greatli
go

想得個知字.... SMCS   [複製鏈接]

引用:頭先專登拎個copy出黎再望多次,冇漏,而且

原帖由 valmom 於 12-11-26 發表
頭先專登拎個copy出黎再望多次,冇漏,而且當日我交咗自己畢業證書副本,阿女領洗紙。冇理由冇填佢又拎咗d ...
纘!

回覆:想得個知字.... SMCS

我相信20分入到的是甲類而自己不知道卦,因為其實有很多人對於計分方法都唔係好清楚。
例如:甲類(所謂世襲)的最多30%(即100*30%=30人),其餘20%的人是計分。如果世襲生超過30%,就在大抽獎的50%中撥出來,即是大抽獎可能只少於50%!

回覆:valmom 的帖子

希望妳反案成功! 不過就算冇,在註冊日後,真的有1~2個唔註冊,妳們25分的仲有機會。我們這班20分就只有等

回覆:qebaby08 的帖子

無,百無一名!!灰!

競爭好大,壓力好大

醒目開學勳章

引用:頭先專登拎個copy出黎再望多次,冇漏,而且

原帖由 valmom 於 12-11-26 發表
頭先專登拎個copy出黎再望多次,冇漏,而且當日我交咗自己畢業證書副本,阿女領洗紙。冇理由冇填佢又拎咗d ...
支持你!
因同學仔絕對不是世襲

引用:Quote:原帖由+valmom+於+12-11-26+發表頭先

原帖由 heiheigirl 於 12-11-26 發表
支持你!
因同學仔絕對不是世襲
不是甲類?是否隱秘宗教分,不過話明穩秘,有都唔活你知啦!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+heiheigirl+於+12-11-26+發表

原帖由 cautionchan 於 12-11-26 發表
不是甲類?是否隱秘宗教分,不過話明穩秘,有都唔活你知啦!
她剛年頭領洗咋!應該冇咩隱秘
我們覺得她是幸運

回復 heiheigirl 的帖子

即是適齡+首名+宗教嗎?

醒目開學勳章

引用:回復+heiheigirl+的帖子 即是適齡+首名+宗

原帖由 marcuscyrus 於 12-11-27 發表
回復 heiheigirl 的帖子

即是適齡+首名+宗教嗎?
是呀

引用:Quote:原帖由+cautionchan+於+12-11-26+發

原帖由 heiheigirl 於 12-11-26 發表
她剛年頭領洗咋!應該冇咩隱秘
我們覺得她是幸運
家姐媽媽不是old girl ?真的百思不得其解,望valmon 明天問完,盡快解我們疑惑!

引用:公平些,+mcs無發生既,+唔代表st.mary唔會發

原帖由 momochiu 於 12-11-26 發表
公平些, mcs無發生既, 唔代表st.mary唔會發生。如果妹少, 25分可以抽的位又少過入紙人數, 的確是會發生20分 ...
唔明你個logic . 請你再解釋.

momochiu  跟政府的說法, 如果一間學校第一輪有50個位, 有弟妹的已佔去30個位, 留下有20個位抽, 但因公平起見, 有11個位是給25分的, 6個是20分的, 餘下的是15分。以  發表於 12-11-27 22:14

回覆:iloveorange 的帖子

Momochiu 我有留意你在MCS 嗰邊的留言,你再三混淆世襲同計分的收生辦法,那邊有熱心家長解釋幾次好清楚.希望你搞清楚再發表,唔好混淆視聽.感謝.

回覆:iloveorange 的帖子

佢真係唔明喎!咁多人同佢解釋,佢都係牛皮燈籠!

引用:Momochiu+我有留意你在MCS+嗰邊的留言,你再

原帖由 iloveorange 於 12-11-27 發表
Momochiu 我有留意你在MCS 嗰邊的留言,你再三混淆世襲同計分的收生辦法,那邊有熱心家長解釋幾次好清楚.希望 ...
我都留意到,佢認為今年St Mary 25分入唔哂就一定等於Marynoll 25分都入唔哂,仲不斷發帖好肯定呢個諗法

但其實呢兩間學校近年真係有20分中既機會已經好微,假如今年St Mary冇20分中,Marynoll有20分中,相信人數都係少之又少,咁呢少量幸運兒冇上開EK,冇上來報喜又有幾出奇?! 況且Marynoll果邊未有人上來話自己就係25分唔中果個?! 但而家St Mary呢邊就有一位"苦主",喺度估來估去都真係冇幫助,希望呢邊位25分"苦主"今日所以聯絡到有關方面,解決到佢既疑問,亦希望佢小朋友可以如願以嘗!

引用:Quote:原帖由+iloveorange+於+12-11-27+發

原帖由 ac917 於 12-11-27 發表
我都留意到,佢認為今年St Mary 25分入唔哂就一定等於Marynoll 25分都入唔哂,仲不斷發帖好肯定呢個諗法:un ...
我都有看兩邊post ,個25 分苦主係st Mary wor ,maryknoll 就暫時無人提到25 分入唔到而20分入到,所以我相信maryknoll 20 分入到應有可能,st Mary 就唔知!

一如我估計,學校答唔到條問題,因為20分呢位小朋友只屬「網上流傳」。

引用:Quote:原帖由+ac917+於+12-11-27+發表我都

原帖由 cautionchan 於 12-11-27 發表
我都有看兩邊post ,個25 分苦主係st Mary wor ,maryknoll 就暫時無人提到25 分入唔到而20分入到,所以我相 ...
咪就係囉,希望佢停止講咩25分入唔到Marynoll之類,因為到現到為止都係冇根據冇苦主

甘heiheigirl 的朋友應是25分而不是20分?

引用:一如我估計,學校答唔到條問題,因為20分呢

原帖由 valmom 於 12-11-27 發表
一如我估計,學校答唔到條問題,因為20分呢位小朋友只屬「網上流傳」。

...
會唔會嘗試問教育局果邊?問下佢地資料上,你係咪被定為25分(just in case有錯漏,跟住可否查詢下今年係咪真係25分都入唔哂St Mary?希望佢地肯幫你啦!

‹ 上一主題|下一主題