用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 想得個知字.... SMCS
樓主: greatli
go

想得個知字.... SMCS   [複製鏈接]

引用:之前市塲普遍仲以為瑪利諾比St+Mary競爭大 +

原帖由 karen55407 於 12-11-26 發表
之前市塲普遍仲以為瑪利諾比St Mary競爭大
係囉!今年好像maryknoll 真的有20分抽入!有冇人知maryknoll 有人25 而不入嗎?(應該在mcp到問)sorry !

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:嗄!點知呀!你以為我係今屆成功申請者嗎?

嗄!點知呀!你以為我係今屆成功申請者嗎?
Sorry ! 因我不明白,看看你們是否有什麼看法或綜合以往結論?

回覆:想得個知字.... SMCS

既然又多個話工20分入到,雖然兩位冇現身,即管聽日打去問問。諗緊開場白。因為兩位20分入到嘅case都係人地嘅小孩,教育局未必理我。

醒目開學勳章

可能⋯真的是可能⋯那人的領洗紙是在公海領受的,
或佢身邊所有人都知佢係其他宗教的(可能是好神心的神婆)
所以果5分宗教分是唔講得比人知的!所以25分也要扮20分!
以上純屬假設,如是事實,咁就⋯⋯⋯

人地既阿媽  心有同感!  發表於 12-11-27 13:08

引用:公平些,+mcs無發生既,+唔代表st.mary唔會發

原帖由 momochiu 於 12-11-26 發表
公平些, mcs無發生既, 唔代表st.mary唔會發生。如果妹少, 25分可以抽的位又少過入紙人數, 的確是會發生20分 ...
唔明?25 分的位俾20分少,它們都不是乙纇嗎?

回覆:momochiu 的帖子

我真不明白為何會有25分入唔到,20分卻入到的理論。

valmom 的帖子

valmom, 建議你同學校覆核下, 會唔會有嘢攪錯. 也可懇切和學校表達誠意, 可能可後補.

引用:我真不明白為何會有25分入唔到,20分卻入到

我真不明白為何會有25分入唔到,20分卻入到的理論。
讚同,可否講下如何25分位比20分少抽不到,反而20分入了!請原諒小妺愚昧!

回覆:cautionchan 的帖子

這樣,我就大膽推斷,那個25分會員是真有其事(排除佢無漏填表格的可能),咁我估是那些20分成功的會員嘅朋友當中有誤會。

karen55407 發表於 12-11-26 23:15
這樣,我就大膽推斷,那個25分會員是真有其事(排除佢無漏填表格的可能),咁我估是那些20分成功的會員嘅朋 ...
這也是最合理,有時可能20分那些當時人也沒親口跟其他人說自己20分,只是大家一直就以為他是

回覆:cautionchan 的帖子

我估計她是混淆了必收生(甲部)同計分生(乙部)了!

引用:我估計她是混淆了必收生(甲部)同計分生(

我估計她是混淆了必收生(甲部)同計分生(乙部)了!
謝謝解答,我都認為係,其實甲部入硬,根本唔使計分,D人混亂了,以為所有都要計分!

回覆:valmom 的帖子

你可致電學校或教統局,直言有人話比自己低分卻成功獲派位,想查証是否計錯分

我都認為呢個可能性最高,因為呢個遊戲玩咗咁多年,教育局冇理由咁都搞錯。
聽日打返去學校,問下有冇後補名單。。咁好似實際d。。
如果兩位20分嘅朋友知道當時人嘅計分方法,麻煩告知,等大家媽咪有個參考。謝謝

Valmon,  明天快快打電話問個明白,等你消息!

醒目開學勳章

其實有懷疑應該問下學校,唔好令到自己失去機會

引用:我都認為呢個可能性最高,因為呢個遊戲玩咗

原帖由 valmom 於 12-11-26 發表
我都認為呢個可能性最高,因為呢個遊戲玩咗咁多年,教育局冇理由咁都搞錯。
聽日打返去學校,問下有冇後補 ...
讚同,二位二十分的朋友如知實際分數組合,煩請告知,以釋疑慮!謝謝!

回覆:valmom 的帖子

我擔心是你填漏表格,因前年我朋友交喇沙時漏填了五分,幸好返轉頭補得返

頭先專登拎個copy出黎再望多次,冇漏,而且當日我交咗自己畢業證書副本,阿女領洗紙。冇理由冇填佢又拎咗d文件。
一於聽日問個明白,大家得個知字啦。反正預咗冇。

‹ 上一主題|下一主題