用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖公會九龍灣基樂小學
go

聖公會九龍灣基樂小學 [複製鏈接]

本人覺得九龍灣基樂間校車公司(XX旅運)啲服務好差, 永無準時, 尤其係課外活動車, 天寒地凍, 吓吓企係路邊食西北風, 閒閒地都要比預定時間等15-25分鐘; 我試過最長果次等50分鐘, 吹到頭痛! 打去保姆度問吓去到邊, 佢仲要聲大夾惡, cut你線; 收線後仲要同我個小朋友大大聲聲係度鬧..... 呢啲係校車公司應有既態度咩????? 有時架校車比預定時間早到, 就要你九秒九飛到落去, 有次阿校車嘉嘉仲要係度發晒顛係度鬧.......咩人黎架.......態度差到想撩交鬧咁款; :(我個小朋友仲要話佢開車好快架!!!! 咁樣好危險啫......佢知唔知自己係揸校巴架........
總括一句, 服務差! 態度差! 真希望學校可以換過間校車公司!
希望各位家長post你哋既經歷討讑一吓吖!!!!!!
   1    0    0    0

回復 lhf212 的帖子

我的經歷係佢校長話接受家長意見,我見小朋友每日上車位都未座就開車,有小朋友試過秩倒,我向佢學校反映,希望改善一下,老師都未聽我講完就話叫校巴打比我,佢校巴都無聽我講發生什麼事,不停問你為什麼投訴我,往後一直比說話我小朋友聽,其實學校有好多野可以做得好d,但校長第一時間就交比負責老師,老師只會覺得你投訴,我對尼間學校好失望,:cry:我好明白樓主你的心情,但如果想再讀不要再講只會領小朋友難受.

RE: 聖公會九龍灣基樂小學校車服務問題

小朋友未坐定就開車, 我都遇著個問題; 真的好危險, 小巴都會等乘客坐好才開車啦, 更何況係校巴???
我小朋友仲話佢哋開車好快, 有個上斜既彎位, 小朋友們覺得架車好似就要反車的感覺, 更給此彎位改名為"致命傷人彎", 我聽完更覺得呢間校巴公司完全不顧學生們安全!!!!! 而且亦曾試過我未到達, 保姆放低我小朋友在路邊然後離去, 實在真的太過份嘞:evil:! 如有意外怎辦........??????:-x
雖然我都認同投訴會影響小朋友乘車時會得到不好的待遇, 要受保姆無理及兇惡既態度, 但亦因為這樣, 我覺得家長們更應該要站出來團結一致去反映我們作為消費者既不滿; 難道要待出意外後才去追究????講到尾, 那一個都是我們的寳貝啊! 我真的不想有萬 一的情況出現......:(; 見住佢哋呢啲聲大夾惡既無理態度, 更唔想俾小朋友有個意識係...."惡"係大晒, 可以不講理!
希望各家長可以勇敢站出來講出自己的經歷, 待我收集後可以一次過去信給校長........thx~!!!!!

你的小朋友是否讀小一,可能你真係吾了解校長係個?人,收到你的投訴佢笫一時間交比負責老師,負責老師會交比家家姐姐,家家姐姐交比保母車,到時佢只會問你係米吾滿意,有事我會反應比學校知,你無野講就當無事,如果你意見多多佢會向負責老師講,到時你的小朋友就四面楚哥,校長係一個大好人,所以老師有好大自由度,讀得尼間學校會遇到好多激氣事,有老師居然上堂用手提電話大大聲係全班面前教個女煮麵,講出黎都無人信,

回復 laips 的帖子

咁都得?????你小朋友讀幾年班呀????而家仲係搭緊校車????
呢間學校啲行政確係有問題, 家長會後想接返小朋友, 啲老師竟然唔知啲小朋友係邊個課室, 帶我逐層遊花園, 乜學校開家長活動前, 全體老師教職員冇開過會咩?????

好好采比我個女遇到煮麵的老師,全年發生不小事情,如果不是佢我們是不會轉校,我個小朋友仲讀小緊小學,相比以前開心得多

己轉校????難唔難轉呀????我諗左好耐嘞........但呢間小學啲英文慢其他小學半年, 恐防考唔入其他學校..........:-|

另........可唔可以講吓發生啲咩事呀????俾我做個參考吖.........

請問你幾多年級轉校呀?考入去難唔難呢?

我三年級轉校煮麵的老師教英文和常識,全中文上堂都算,上堂又吾教書,功課就將答案叫同學抄,英文已經比人教得淺又吾肯教書。常識重誇張話愛茲病由蚊轉染,高買即是將貨物價錢提高黎賣,又吾敢同校長吿発佢因為校車事件令我個女好似犯人甘日日比人問你阿媽無吾滿意,如果同校長講尼位老師我想佢地迫到我個女自剎,其實我教左兩間,兩間都收佢

咁冇責任心既老師都有????仲要教錯.........真係好離譜!:-x可唔可以問吓佢係邊位呢?????
兩間都收咁好????唔知邊兩間呢????等我都試吓......:

laips 發表於 12-11-26 19:39
你的小朋友是否讀小一,可能你真係吾了解校長係個?人,收到你的投訴佢笫一時間交比負責老師,負責老師會交比家 ...

我識有小朋友在這家學校讀書, 程度低, 但絕對係happy shcool. 小一上學期冇測考冇默書, 試問邊間小學做得到.

回復 BBTWIN 的帖子

真係無邊間可以做得到,當初我都係尼個原因才選佢,但當你一出黎同人比,差人一大段路完全吾入黎

回復 lhf212 的帖子

位老師叫狼兆鷹,𨍭兩間都係女校一間深水埱X雅,一間九龍城x家兩間都有中學

攪到我好驚呀, 佢地返學真係好開心,魚與熊掌,真係好難選擇。

好彩我無揀, 揀左呂明才

真係有乜邊間小學可以咁hea, 所以自上年起, 我己開如同我小朋友惡補, 追返啲程度準備轉校, 希望今年能成功啦....
‹ 上一主題|下一主題