用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔2nd interview
樓主: cy664
go

男拔2nd interview  

引用:朋友說他朋友兒子(first+name+start+with+

原帖由 Mayandrew 於 12-11-23 發表
朋友說他朋友兒子(first name start with "M"),因為勁叻,去年第一round 面試後已被DBS 和SPCCPS 取錄( ...
我都識個朋友,佢話早兩年十一月尾,街市有個婆婆周圍同人講,男拔同英華都收左佢個孫,最後原來兩間都只係有第二次面試...美麗的誤會

hadwinboy  好彩我母親很清醒知道只是2nd in   發表於 12-11-24 10:13

引用:朋友說他朋友兒子(first+name+start+with+

原帖由 Mayandrew 於 12-11-23 發表
朋友說他朋友兒子(first name start with "M"),因為勁叻,去年第一round 面試後已被DBS 和SPCCPS 取錄( ...
1st in只見老師,校長都未正式見,就收?!梗係唔信啦!

回覆:男拔2nd interview

我奶奶都當佢個孫考倒,周圍同人講,到時考唔倒都唔知點算,佢又唔知競爭幾咁激烈,佢覺得佢個孫佢全世界最叻,可是一山還有一山高,阿仔係咪真係咁叻仔,我暫時唔敢講!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我有少少想俾婆婆去威,難得佢兩個07年孫都入到2nd in,開心吓囉 佢心知入圍已經唔易,而且佢本身唔係鍾意曬嘅人!

ANChan59    發表於 12-11-24 13:48
恐龍家

你們 in. 咗幾多時間 ?

引用:一日未收到confirm+letter,我想我也沒有好

原帖由 cy664 於 12-11-23 發表
一日未收到confirm letter,我想我也沒有好覺訓,(種要頂多一個月)但如果reject,都唔知可以點才做到平常心 ...
我覺得自己可做到的,已盡量去做好,入不入到就交由上天決定啦!
我昨晚都不知幾好瞓!

引用:Quote:原帖由+Mayandrew+於+12-11-23+發表

原帖由 viscattery 於 12-11-23 發表
未聽過可以skip second interview... 可能我見識少
我都覺得係!
就算是內定他,都要做比人睇,玩埋2nd in 啦!

朋友問如果還沒收到2nd in信是否已衰左

引用:朋友問如果還沒收到2nd+in信是否已衰左

原帖由 rkk88 於 12-11-26 發表
朋友問如果還沒收到2nd in信是否已衰左
Yes!

其實都唔知要等到12中幾多號先知result!  如果唔得早啲知可以死咗條心.......有無人知幾時先in晒呢?

LMCK  Nov 30 in哂  發表於 12-11-26 17:36

引用:其實都唔知要等到12中幾多號先知result!++

原帖由 Claralai 於 12-11-26 發表
其實都唔知要等到12中幾多號先知result!  如果唔得早啲知可以死咗條心.......有無人知幾時先in晒呢?
...
應該放假前的星期五左右收信!

回復 Cherishvalue 的帖子

Thanks very much!

係咪15/12左右得唔得都收到信呢? 等待真係好漫長!

唔知男拔幾時放假?

cy664 發表於 12-11-26 19:09
唔知男拔幾時放假?
http://www.dbs.edu.hk/dbspd/

School calendar
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:其實都唔知要等到12中幾多號先知result!++

原帖由 Claralai 於 12-11-26 發表
...
我呢個星期三見,應該週五完啦掛!

引用:Quote:原帖由+Claralai+於+12-11-26+發表其

原帖由 ubc1999 於 12-11-26 發表
我呢個星期三見,應該週五完啦掛!
仲有冇人12月in?

簡介會話2nd in至11月30日

蔚蔚媽咪  thanks! 我無去簡介會  發表於 12-11-27 23:50

有無人今年見彭法官呀?
唔知同學校長有無出現呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

聽日係最後一日
我個仔尋日病到軟腳蟹咁,打去問會點安排,個職員話淨返兩日面試 (今/明)
恐龍家