用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價VS靈糧堂
go

創價VS靈糧堂

靈糧堂已收....創價表現超好....相信都冇問題,邊間好D??大家好似好似咁,比D意見...

引用:靈糧堂已收....創價表現超好....相信都冇問

原帖由 jackal 於 12-11-19 發表
靈糧堂已收....創價表現超好....相信都冇問題,邊間好D??大家好似好似咁,比D意見...

...
咁有信心?

引用:靈糧堂已收....創價表現超好....相信都冇問

原帖由 jackal 於 12-11-19 發表

...
邊間靈糧堂?咩offer?

回覆:jackal 的帖子

憑超卓表現而不被獲選的,這種事常見。5分鐘既面試能看清家長和小孩水平,未免小看創幼評審吧!

回覆:dannyyau302 的帖子

咁有信心都係好事 雖然未必真係有offer 但依家好多人對自己做事係無晒信心 咁樣就一定係會事倍功半 所以我反而支持有樓主

醒目開學勳章

引用:憑超卓表現而不被獲選的,這種事常見。5分

原帖由 dannyyau302 於 12-11-19 發表
憑超卓表現而不被獲選的,這種事常見。5分鐘既面試能看清家長和小孩水平,未免小看創幼評審吧!

...
無錯,未收到取錄信都唔好咁肯定(經驗之談)

如超有信心+有關係咪sure win lor....

回覆:創價VS靈糧堂

幾千個小朋友in, 可能都有幾百個小朋友超好表現。 所以睇彩數

引用:如超有信心+有關係咪sure+win+lor....

原帖由 Charis_mummy 於 12-11-20 發表
如超有信心+有關係咪sure win lor....
係呀,我同幾個朋友都覺得依間好多內部應購,因為好多家長入到去,已經好似同老師好熟,的有朋友好似仲見到有d老師會有mark底

I vote for 創價。雖然現實好難講,但有正能量是好事,小朋友都會積極d. 欣賞樓主有勇氣咁直接講出黎。

其實好多時家長都話小朋友表現好好但都唔收 相信學校唔係要搵個識做哂全部task既 係要搵o岩佢地既學生
上年n時我都一箱情願覺得自己個小朋友做得好好 但學校可能唔係buy呢一樣野

創價好似識人、又係佢教會,好似入梗。

原諒我咁有自信...佢過程係全部識得答,唔識的只有氹氹轉,但佢識得問係邊架?...放PUZZLE好努力做曬,然後拍拍手SAY FINISH,我見到老師都好開心逗佢講野,走的時候幫自己及我拍凳仲話...幫媽咪手....我真係好開心...佢真係超水準的
我唔係炫耀自己個仔有幾叻...真心只係想問大家意見,INTERVIEW真係好睇小朋友心情,我見ST.CAT的時間好似求神拜佛咁...大少先肯講自己叫咩名...

ASHLEY~~~我IN係九龍靈糧堂(下午)

我一定揀創價
九龍靈糧堂...其實有咩好呀??點解咁多家長喜歡呢??
祝成功

你咁正面係好好架,因為小朋友都會感受到,其實兩間都好好,但創價會開心啲囉,祝你收到好消息,但唔揀果間要盡快release個位

ok....但12月初先有RESULT

我都相信小朋友表現好and心情好個間係他們更加喜歡的學校,所以其實面試的時候就可以知道你應該為小朋友揀哪間lor

我就覺得好難捉摸....事關大少心情變幻莫測

老實說,創價好地方與傳統教學有很大距離。不是課程深與淺的因素,反而要小孩更早學懂待人處事,更要做到堅強正直活潑一群,才能去慢慢實踐學校教導宗旨。