用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀? ...
樓主: Pennypig
go

玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+karman888+於+12-11-21+發表

原帖由 kittyland06 於 12-11-21 發表
呢個問題我都諗咗好耐,Vic 好大機會收架,蘇浙我個女 in 得麻麻地。 Vic 會直升k1 嗎?定好似蘇浙咁要再考 ...
點解Victoria收的機會大ga?你的意思係如果返佢的playgroup?謝謝!

回覆:littleashley 的帖子

引用:Quote:原帖由+karman888+於+12-11-21+發表

呢個問題我都諗咗好耐,Vic 好大機會收架,蘇浙我個女 in 得麻麻地。 Vic 會直升k1 嗎?定好似蘇浙咁要再考 ...
Victoria 程度淺,但去到k3突然多左好多野做、寶翠園k3放學重有一小時補習,要函接小學。維記pn直升幼稚園,k2重可以轉校。聽講海、銅和寶相對較難入。蘇浙程度深,有朋友女讀完k3, 英文普通話可以流利對答,語文強過其他學校好多。維記我未知,但貪佢有小學,有朋友響小學4年,好多project做,英譜都幾好,好忙,d野唔淺。如果我兩間都有offer, 我要詳细問清楚我朋友,蘇浙師資,函接同升學。先作決定。因為升中後,應該去外國,所以要睇埋兩間小學。

LEUNG2858  我都聽過蘇浙語文能力好強, 有無家長知道玫瑰崗係咪都一樣?  發表於 12-11-21 13:41

回復 keiasahi 的帖子

因為返緊 playgroup。

回復 karman888 的帖子

我亦會升中之後同個小朋友去外國, 如果睇埋小學我會揀蘇浙, Victoria 小學係私校, 學費會好貴。同埋既然升中去外國, 我想我小朋友打好個中文/普通話底, 所以揀蘇浙機會相對大啲。                           

引用:回復+karman888+的帖子 我亦會升中之後同

回復 karman888 的帖子

我亦會升中之後同個小朋友去外國, 如果睇埋小學我會揀蘇浙, Victoria 小學係私校,  ...
Agree, agree! 睇下有冇機會做同學

回復 phoebehung 的帖子

細bb mami 真係特別少選擇, 所以唔好咁大希望地等啦...>.<
再唔係, 我地可以出年再試過, 唔好灰心

karman888 發表於 12-11-21 14:30
Agree, agree! 睇下有冇機會做同學
我諗我都係叠埋心水留响海峰園算巴啦, 蘇浙有成二千幾個 application, 收都唔到5%, 阿女明明識又唔指眼睛比老師睇, 又唔比香蕉媽咪, 仲成日坐唔定成日要企起身, 又想企上張椅咁滯, 收嘅機會真係微乎奇微....

現在下午...

我今天無玫信 ?

有無人有收信呀 ?   

其實我估明天OR後天...有無人打過去問寄出左未呀

今朝有人打去問過話未寄出喎. .. 唉...  會唔會最遲星期五寄出呢?.
咁咪會24號前 / 24號後. 收到?

又要等,, 很辛苦呀...

回覆:danzo 的帖子

但佢地又話24前會收到會否今日下午寄出呢?

回復 poodlema 的帖子

我前日親自打過佢. 佢只係答我 24號前後 會收到吖.. 同interview 嗰日講話24號前收到. 己經唔同咗講法了.

仲有3日

等了又等...好想作個了短

kittyland06 發表於 12-11-21 14:18
回復 keiasahi 的帖子

因為返緊 playgroup。
Thanks!但個張application form話,返緊playgroup都唔會優先錄取

引用:Quote:karman888+發表於+12-11-21+14:30+Ag

我諗我都係叠埋心水留响海峰園算巴啦, 蘇浙有成二千幾個 application, 收都唔到5%, 阿女明明識又唔指眼睛比 ...
你Pn報左海峰園?我報左寶翠

引用:Quote:kittyland06+發表於+12-11-21+14:18+

原帖由 keiasahi 於 12-11-21 發表
Thanks!但個張application form話,返緊playgroup都唔會優先錄取
係唔會優先取錄,但返playgroup肯定有20分。維記咁多人爭,有20分做底同只in一次,已經好好。十幾個月人仔,要佢in2次,重要望佢2次表現好。真係壓力大到呢!

回覆:kittyland06 的帖子

我個仔剛收到海峰園Vict pg 收,但佢未識自己行,仍然要扶往野行,所以唔知返唔返到!係唔係個個學生都已經識自己行呀?有冇學生需要媽媽扶住!

‹ 上一主題|下一主題