用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀? ...
樓主: Pennypig
go

玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?   [複製鏈接]

回覆:karman888 的帖子

應該會揀蘇浙,但係玫瑰崗有校車又真係方便好多。你又會點揀?

LEUNG2858  兩間我都覺得好難選擇, 不過囡囡應該唔會咁好彩中兩次六合彩呱....HAHA  發表於 12-11-21 09:51

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+12-11-20+發

原帖由 karman888 於 12-11-21 發表
如果兩間都收,你會揀邊間?
我揀玫瑰崗(1.有學卷 2.有校巴 3.有直升);但c6鍾意蘇浙

今天有無人收信呀...... 好心急呀

回覆:Pennypig 的帖子

未派信喎…

你們通常報幾多間  2薉班很少選擇

我個囡係細b 仲冇咩得揀, 希望玫收啦, 心急中......加油

bb36 發表於 12-11-21 08:23
邊間翠茵呀?

將軍澳新都城

岩岩打去未寄出呀..佢話24前or後都會收到...好緊張呀...我估後係reject or waiting lu..

回覆:Pennypig 的帖子

我個6月 b, 家住港島。 已報蘇浙, 玫瑰崗,深灣軒啓思(am offer),嶺南(冇去 in), 北角明慧(冇去 in), 北角民生(未有通知in), 北角衛理堂(未有通知 in ),Victoria (未有通知in) 同將會試 St Paul Nursery.

大家好! 我只報了蘇浙, 玫瑰崗, Victoria, 其中 玫瑰崗係我first choice, 希望今個星期收到好消息啦!
喜歡妳是妳

引用:我個6月+b,+家住港島。+已報蘇浙,+玫瑰崗,

原帖由 kittyland06 於 12-11-21 發表
我個6月 b, 家住港島。 已報蘇浙, 玫瑰崗,深灣軒啓思(am offer),嶺南(冇去 in), 北角明慧(冇去 in), 北角 ...
我個7月b, 你真係醒,冇去in 明慧,我in 完覺得間學校好唔掂,我有明慧國際班offer, 但係留位費都費是交(現有九尤塘think 做back up)。in 完蘇浙同玫瑰,感覺好好,interview 好全面,好認真,對兩間學校好有信心。囡囡依家響海峰園victory上緊play group ,Victoria 教得好好,老師有愛心,睇得出課程教具全部事先有準備。(我以前是小學教師),所以較容易睇到學校,教師質素。等三月in埋st cat 同Victory ,再想吧!加油!加油!

真係好緊張.......天啊

回復 tuelovefei 的帖子

仲未寄出...

引用:我個6月+b,+家住港島。+已報蘇浙,+玫瑰崗,

我個6月 b, 家住港島。 已報蘇浙, 玫瑰崗,深灣軒啓思(am offer),嶺南(冇去 in), 北角明慧(冇去 in), 北角 ...
我家姐個女返僅st Paul kinder, 今年k3, 但程度好淺同冇net teacher, 我麻麻。佢受歡迎,我相信因為龍校得黎,中學都晤差。同好大部份直升(一班得2個升唔返上小學)。但蘇浙煩就煩在全部要in過!

LEUNG2858  係呀! 我住東區其實蘇浙近d, 有起事上嚟去都比較方便, 不過幼稚園同小學都要再in, 精神壓力好大, 玫瑰崗直升好似開心d...........  發表於 12-11-21 11:34

咁唔知ST PUAL Nursery 程度會唔會深D 呢... 不過直升有直升好囉

回覆:karman888 的帖子

我個女都响海峰園 Vic playgroup 呀!會唔會同你個女係同學呢?

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+12-11-21+發

我個7月b, 你真係醒,冇去in 明慧,我in 完覺得間學校好唔掂,我有明慧國際班offer, 但係留位費都費是交( ...
我都有去in 北角明慧,同樣感覺好差,雖然收左international am,但都唔諗住去交留位:;pppp:

引用:我個女都响海峰園+Vic+playgroup+呀!會唔

我個女都响海峰園 Vic playgroup 呀!會唔會同你個女係同學呢?
如果維記同蘇浙,你揀邊間?

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+12-11-21+發

Victoria 不是也程度淺嗎?K2 至開始寫字,不過佢有 net, 同我鐘意佢係 IB.  

呢個問題我都諗咗好耐,Vic 好大機會收架,蘇浙我個女 in 得麻麻地。 Vic 會直升k1 嗎?定好似蘇浙咁要再考?你又會點揀?

‹ 上一主題|下一主題