用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 1/12 有5間撞埋同一日in ><
樓主: mamingyin72
go

1/12 有5間撞埋同一日in >< [複製鏈接]

我覺得3間是極限了,0830太早,比我會放棄,我仔仔每天早上食完早餐,都要太便才可出門口:;pppp:

回覆:mamingyin72 的帖子

我今年試過一日in 4間,的士來的士去。
不過唔好話小朋友好累,我果日in完之後累到飯都唔想食。

果日結果,頭兩間有offer。
第三間唔睬老師,c左。
第四間,pm offer,呢間冇正式面試,只同家長傾偈閒聊,有Offer只因亞囝係大b,著數d。

因為我地最心儀既第三間瓜左,老公都話我應該要揀下。

回覆:yslgirl 的帖子

培道是家長可陪的,兩年前,我阿囡IN是可以。但培正要小朋友自己入。其實若只有培正和培道,你們要諗自己小朋友是大仔定細仔。因培正好似喜歡收大仔。第二要諗若培正收是不是一定讀培正小學,因它&#144308;可參加大抽&#136766;。

回覆:QueenieYan 的帖子

而且培正要小朋友自己一個去面試。
我仔係大仔,不過都唔敢sure亞仔一個去面試一定會唔喊。
聽聞一喊就已經衰左一半,所以要諗諗

Little_Yuga 發表於 12-11-16 14:21
我都撞左呀!!!仲撞得好應...如果係你地, 蘇浙同真光..你地會取捨邊間IN呀...邊間好D..如果我住東區.. ...

如果女仔我會揀真光~

Joiv 發表於 12-11-16 10:59
選2間最有把握的去啦!培道﹑培正都係細佬自己入去in,如果你自行評估自己個細佬都係唔接受呢種形式,就唔 ...

我阿囡自己入應該可以, 因為佢係人都跟GA, 不過入到去答唔答老師問題就唔知LA
‹ 上一主題|下一主題