用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田愉翠苑合一堂幼稚園收生情況
go

沙田愉翠苑合一堂幼稚園收生情況 [複製鏈接]

請問有冇家長已收到沙田愉翠苑合一堂幼稚園通知取錄呢?
很擔心,因已面試一星兩天了,還未收到信........
   0    0    0    0

我都等緊, 但我記得老師講一個月度先有結果....! 定係我聽錯?

但之前見嗰間,一星期已經收到信;不過我較喜歡合一堂。

我都係同樣情況, 有一間收左, 不過我想合一堂多D!!
我剛打電話去合一堂問過, 未有結果, 真係要一個月左右.....

知唔知神召會合一堂(沙田愉翠苑)好嗎?老師愛心?教學程度如何?

好少網上討論,有的都話痳痳或唔好,但又無人講到咩唔好! 我睇學校網頁又好似幾好. 有無讀緊的小朋友家長可分享? 點解您們咁想讀此校呢?

回復 gloria_kei 的帖子

我都有報呢間,其實只貪佢夠方便。目前都有幾間收左,呢間應該唔會入讀了。

住我隔離個小朋友今年就讀合一堂k2,家長話k1時有兩個外籍老師(每星期有兩日教),但今年k2淨返1個(又得一日教),校方無通知返家長,好多家長都不滿。

我見好多住本苑的家長,大部份都唔會報呢間學校,話太多強國人入讀,所以唔太受歡迎。
老師方便,可能太後生,所以經驗唔太足夠!
每學期雜費比起一般幼稚園貴。

今日收到信喇!~~ 收左亞囝上午班

回覆:沙田愉翠苑合一堂幼稚園收生情況

係咪真係咁差?除了以上那些,校長、老師和EE如何?課程淺or深?

回覆:ryuurakai_ghost 的帖子

我上年有聽過佢地攪既講座。 記得好似話自己會教深半年。k3會有小一程度既作業做,有默書等小朋友適應。講座中又主張小朋友出街外補習。話要同學校相輔相乘先得。
佢地係project approach 教學法,我唔鍾意愉翠合一堂既學生較多係屋苑入面既強國人....同學校既教學方法唔太岩自己個小朋友.

dollychanchan
多謝你的意見呀!

我都收到信,但我都唔會讀

回復 skycarol 的帖子

請問你幾時收到信呀?我住附近都未收到。

我昨晚放工收到,佢收我下午班

回復 gabagee.B 的帖子

我都係住附近... 星期五中午收到信..

我仔都唔讀呢間喇!~

我尋晚開信箱都仲未收到信!! 請問收到嘅姊妹們信上面寫要幾多號前交留位費?

回復 fung.liu 的帖子

封信寫11月30日(星期五)及12月1及3日(星期六及一)繳費。

可能係想睇下有幾多人唔讀先再出第二輪.....
其實馬安山靈糧收咗下午班...算啦!
‹ 上一主題|下一主題