用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB未識行,可以attend play group 嗎?
go

BB未識行,可以attend play group 嗎? [複製鏈接]

BB9個半月,想開始同佢找PG warm up 一下,又想佢唔好咁怕羞,有無好PG介紹?但BB未識行,有無問題架?請各位媽媽指教一下

1    0    0    0

回覆:BB未識行,可以attend play group 嗎?

未識行唔關事架,好多bb都13、4個月先行得好!

回覆:sakbbjaijai 的帖子

no worry...completely ok for not walking at 9 months! usually they r crawlers at this stage! my girl attended pg when she was 9 mth old and walked only when she was 13 months~ so go ahead to enroll a suitable for your baby!

回復 sakbbjaijai 的帖子

9個月當然未識行啦!我個人覺得參加訓練大小肌肉的PG不錯,好的導師會教家長點樣自己在家同小朋友玩,我自己就得益良多。之前參加過協康會的PG,由物理治療師帶,感覺比較專業;也參加過CPDA的PG,由幼教導師帶,每堂都有不同的活動,也不錯。這兩間的PG都是廣東話的,可以上網找資料。

回覆:BB未識行,可以attend play group 嗎?

其實8個月都可以返

個人認為最好識爬才參加, 之前返pg, 都有d活動叫bb爬下, 同班有d唔識爬, 就坐係到囉.
‹ 上一主題|下一主題