用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 真心請教游泳進度
樓主: monsterparentss
go

真心請教游泳進度 [複製鏈接]

引用:At+least+300/hr +

原帖由 stchiubb 於 12-11-25 發表
At least 300/hr
點解你收費的range 咁大,你都重未講你的經驗,教過那個泳會。

回覆:minamina 的帖子

阿女泳隊在九龍公園游 ,如有興趣pm 我

引用:小朋友6歲幾,一樣之前學游水學左3年幾,跟

原帖由 fishyy 於 12-11-14 發表
小朋友6歲幾,一樣之前學游水學左3年幾,跟SCxx group class,冬天停,搞到佢仍然怕水怕到爆……仲要3年一隻 ...
我覺得操水一定要跟泳隊,因為一班人練才可以有比較去鞭策自己進步,還可以參加泳總的分齢賽,吸收出賽經驗。以阿女游的泳隊為例,一個月900元,一星期三課,每課兩小時,平均約35元一小時。如果1對1操水,最平有的收200元一小時。因操水要長期操的,最少一星期三課。每課2小時,咁1對1要5200元。

引用:阿女教練教開九公,是泳隊主教練,有十多年

原帖由 vickychmama 於 12-11-25 發表
阿女教練教開九公,是泳隊主教練,有十多年教水經驗。以前在南X會任教。阿女泳會總教練,香港奧運代表歐凱X ...
請問在那裡上課,謝謝

回覆:vickychmama 的帖子

呢個唔係我個range黎架,我只係將我知嘅講出黎同大家share下咋。如果我自己得一個價,就係350一個鐘,教左五六年!齊哂牌架喇!你如果有興趣,我可以send我啲履歷俾你架。我所講嘅價錢係我知道嘅,所以話俾大家知,好多時300蚊係走唔甩,教練會根據番經驗年資而有所不同!500多數都係全職教練收嘅價,我聽過有人收一千!仲crazy!

$300~350 其實真係可以話係minmum charge
我朋友經驗唔多都係收差唔多價錢
不過因為佢自己本身都好中意小朋友又有耐性
所以d細路好中意佢痴住佢d家長就更放心

回復 stchiubb 的帖子

係呀有人全職教水可以搵十幾萬一個月

回復 iamfansma 的帖子

usually, he teach at Kowloon Park Swimming Pool, but can also be other swimming pool depended on whether he has available time slot.

九公 is Kowloon Park Swimming Pool

回復 vickychmama 的帖子

Thank you very much~!  ^^

回覆:沁b 的帖子

其實係架,講真,我自己教幾時都係要拎個心出黎先得!!

其實3歲開始學游水會唔會太早? 我有一對3歲孖仔,大孖氣管好敏感,成日咳;細孖好瘦,好易病。所以想佢地早d學游水,身體強壯d。但老公又怕佢地太細個唔肯聽老師教...

回覆:twllc 的帖子

我覺得唔會呀,我個仔2歲幾學,依家3歲半,每星期學一堂,1個鐘。依家都可以唔加任何野自己游幾步自己式(當然未可以全堂唔用浮板),我唔係要求好高,只係希望keep住學嘅話,升小前可以游到50米。我覺得游水令佢身體更健康和少病痛。

我又學到嘢啦,最慘剛報咗多一期泳會,惗住平,唔怪得呀囝學極都唔識又唔記得,原來一星期一次太少。

想問下, 學到什麽程度才可以操水? 而有沒有說幾歲才適合?

一般是懂得自由泳和蛙泳...7歲以上
‹ 上一主題|下一主題