用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望已收到面試通知!
樓主: terry_andriy
go

德望已收到面試通知!   [複製鏈接]

回復 Wongkutkut 的帖子

我都覚得冇咁嘅可能,如果係咁,in 嚟做咩?

我對小朋友當日表現如何睇得好開, 不過我擔心當日家長問卷果part多啲. 話晒十幾年都無考試, 到時唔知要填啲咩好呢. 有無家長可以分享下以前份問卷問咩呀! 謝謝!

引用:聽聞application+form+number+越前,越有機

原帖由 Wongkutkut 於 12-11-13 發表
聽聞application form number 越前,越有機會入讀,是真的嗎?

上年我地係最後一日交申請表, 仲要係最後一小時, 所以interview都係最後一日, 最後一組, in完天已黑。  好感恩小女今年已經讀緊k1。  我們是N無人士 - 無宗教, 無去簡介會, 媽媽不是old girl,  無姐姐讀緊。所以德望收生是十分公正, 小朋友面試表現最重要。

jellyfish228 發表於 12-11-13 22:34
上年我地係最後一日交申請表, 仲要係最後一小時, 所以interview都係最後一日, 最後一組, in完天已黑。  ...

介唔介意講下問卷填什麼呢?  謝謝.

回覆:jellyfish228 的帖子

講的好!有返啲信心,加油!💪

回復 Ruth0329 的帖子

It is in Cantonese last yr

to share, attend 簡介會 if you can. U will understand the school more and I actually love the school a lot after the 簡介會. It is a very good school, good luck to all!

引用:Quote:原帖由+Wongkutkut+於+12-11-13+發表

原帖由 jellyfish228 於 12-11-13 發表
上年我地係最後一日交申請表, 仲要係最後一小時, 所以interview都係最後一日, 最後一組, in完天已黑。  ...
好欣賞德望的公正!希望囡囡也喜歡並有好表現啦!

回復 Wongkutkut 的帖子

Hello,

NO!!

回復 jellyfish228 的帖子

Hello.

Me too, N 無人士, 無宗教, 無人事, 不是 old girl!! 我個女都係今年 K1 am !! 不是賣花讚花香, GH interview 真的比較公正, 真是看小朋友當日的表現!! 放心, Good Hope 一定比機會每一位想成為 Good Hoper 的小朋友~~~

以我上年的經驗, 呀女 02/09, in 6 間, 3 waiting and 3 正選!! 其實interview 表現間間都差不多, 好平均, 無喊, 同老師有問有答!! 但有一間九龍塘的名校, 我waiting 到現在都未call 我??? call waiting 都call咗十幾round 啦??? 我有寫求位信, 咁又代表乜呢??? 唔通我個女真的這樣差嗎??? 這算是公平嗎??

所以各家長放鬆点吧!!!

回復 yslgirl 的帖子

Hello,

問卷是問小朋友日常生活,  家長甚樣處理突發事情 及對學校期望.....等!!
簡短答案就可以了. 不是太困難!!

yslgirl  謝謝.  發表於 12-11-14 10:44

回復 tekkulas 的帖子

想請教一下是否兩位家長都可以入interview room嗎?一位填問卷另一位家長是否倍小朋友 interview ,老師會否問家長問題,謝謝。  

回覆:moonyuen 的帖子

我都想知其實會否in家長?!

如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

回覆:jellyfish228 的帖子

謝謝你的回覆!解除我心裡疑慮

有無 媽咪 想要 全新 BabyPlus 胎教機 (香港名人也用)

現平讓, 如有興趣, 請 PM 我 :)

Hello,

可以一位/ 二位家長陪同入班房, 一位填問卷, 另一位只可望住小朋友 interview, 不可參與!! 全個interview 過程不會問家長問題!!

Interview 主要用中文溝通!!

回復 WJoyce 的帖子

多謝你嘅分享。知道了往年安排,心中都有個大概。德望係我好心儀嘅學校,希望 ok 喇。

回覆:德望已收到面試通知!

大女同細女比,已經不叫公平了

回覆:德望已收到面試通知!

引用:培正,德望撞期 +

原帖由 terry_andriy 於 12-11-14 發表
培正,德望撞期
我都係差一個鐘,培正先,唔知趕唔趕到

引用:Quote:原帖由+terry_andriy+於+12-11-14+發

‹ 上一主題|下一主題