用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望已收到面試通知!
樓主: terry_andriy
go

德望已收到面試通知!   [複製鏈接]

請問你们interview 通知書是什么顏色的?

回覆:cherrychris 的帖子

blue

1/12 PM IN,無簡介會,黃色信紙。

回覆:德望已收到面試通知!

24/11 pm in, 藍色,有簡介會

yellow for me

24/11 pm in, blue , 有簡介會,application no. 9xx
係咪24號 in都有得去簡介會。

我都係藍色    有簡介會    24號in

回覆:cherrychris 的帖子

有嬤嘢不同咩,我係最後先交表號碼139##,黃色,in12月1,冇簡介會

我果份係藍色架喎!有分色?!?!

如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

回復 littleape0129 的帖子

Hello,

老師問邊位小朋友係會望住佢來發問的!! 不用太担心, 有另一位唔係interview 嘅老師協助!! 不會太混亂!! 評分準則真的不知!! 我個女答晒全部問題及指令, 有午安, 有拍椅 及講再見!! 就係咁多!!

請問nterview用中文定英文呢? Thx!

WJoyce 發表於 12-11-13 08:20
回復 littleape0129 的帖子

Hello,

問問題時, 會唔會叫小朋友的名字呢?

有分色?!?! 我嗰份係藍色, 有簡介會.......

有無人知簡介會幾長?

Is it really only one parent allowed to the orientation? My husband and I would like to attend the orientation together.

聽聞application form number 越前,越有機會入讀,是真的嗎?

有無 媽咪 想要 全新 BabyPlus 胎教機 (香港名人也用)

現平讓, 如有興趣, 請 PM 我 :)

回復 Wongkutkut 的帖子

如果係咁既收生準則, 都好不合時宜...

App no. 係以遞表時間順序編, 如果係真, 咪即係先到先得?! 我相信唔會............

如果真係咁最好而家單聲, 遊戲係咁玩我都接受咖, 等我唔駛o徒時間去in 喇~
好似有d學校講明唔係全部有得in, 其實仲好, 學校自己shortlist定一批人o黎in, 好過分開幾日幾千人做場大龍鳳原來根本係冇機會收, 我覺得講明規則o既學校較仁慈~

而叫得家長同小朋友去interview o既學校我希望佢地真係會考慮interview 表現 (睇幾多成當然因校而異), 到今日已經睇化左d, in得點都冇大影響, 因為間間學校個個老師睇法都唔同, 當係一次體驗就算, 唔比太大壓力自己, 更唔會問小朋友"點解頭先xxxxxxx?" 學沈佳儀話齋, 人生好多野就係徒勞無功~

暫時一o的未經證實o既小道消息未會擾亂我陣腳

好明顯藍色只不過代表有簡介會,可能用嚟指示Admin 入飛,大家唔好咁緊張

‹ 上一主題|下一主題