用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鑽石山靈糧幼稚園 Diamond Hill Ling Liang released offer or not?
go

Diamond Hill Ling Liang released offer or not?

We've joined the interview on 3rd Nov, around 9:30 am, and we like this kinder so much, the enviornment's interesting and teachers all have good smile.

Has anyone received the email yet? I guess they will send out the first wave of offers very recently... so nervous....

回覆:Diamond Hill Ling Liang released offer or not

Good luck! all the best!

luckyveronique  many thanks~  發表於 12-11-11 20:22

they said the result will be released by 19 Nov

今日收到電郵通知,快d check下啦,要初步回覆接納還是放棄學位架,鑽石山靈糧是一家好好的幼稚園,經濟上容許的話,真係一個好選擇...

我有三個小朋友,頭兩個今年同前年響度畢業,已上小學,雖然冇學券,都會考慮俾老三明年返黎讀...
我家有三寶

fostermak 發表於 12-11-12 14:12
今日收到電郵通知,快d check下啦,要初步回覆接納還是放棄學位架,鑽石山靈糧是一家好好的幼稚園,經濟上容許 ...

甘您家BB的result如何?我個女in的幾好,卻只得個waiting。希望有奇跡出現

引用:今日收到電郵通知,快d+check下啦,要初步回

原帖由 fostermak 於 12-11-12 發表
今日收到電郵通知,快d check下啦,要初步回覆接納還是放棄學位架,鑽石山靈糧是一家好好的幼稚園,經濟上容許 ...
收咗我仔仔下午,請問你小朋友讀緊邊間小學呢?

回覆:mandytt 的帖子

我都覺得我個囡表現好好,但係waiting.希望可以入讀啦!

luckyveronique  希望在人間,不好放棄,等緊就會有surprise。舊年很多呢樣個case  發表於 12-11-12 22:16

回復 luckyveronique 的帖子

收左,上午班,佢係10月BB
我家有三寶

回復 mandytt 的帖子

老大同老二分別響將軍澳兩間直資小學就讀
我家有三寶

我都收到E,收我囡上午班,好開心呀!但費用又真係幾貴。聖母同呢間考慮中。我想問下靈糧升小情況。

回覆:fostermak 的帖子

請問幾時交留位費?

回復 Zwang 的帖子

靈糧升小情況,你可以登入靈糧網頁睇,有晒咁多年咁多間分校...

鑽石山分校舊年不論派位或考直資私校都錯:
http://www.lingliang.org.hk/top.htm

有音小.英華.真道.優才,播道.九龍真光.九龍塘小學.浸會王錦輝.
津校有華德,喇沙.新蒲崗嘉諾撒.真鐸.九龍塘嘉諾撒聖家,可立,瑪利諾修院等
我家有三寶

回復 fostermak 的帖子

好的,多謝!我會再去了解清楚。23號前就要交留名費要作好決定。

我都係考慮緊鑽石山靈糧pm及聖母pm.....