用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園排名
樓主: babyBenz
go

幼稚園排名 [複製鏈接]

http://www.myschool.hk/2012_kindergarten_ranking.php
可以參考下....

引用:ScarlettShannon,+多謝你既意見,荷花$130

原帖由 babyBenz 於 12-11-11 發表
ScarlettShannon, 多謝你既意見,荷花$130嗰本都買左,但由於裡面既學校只cover 18區50間既指標未能cover  ...
認同!我兩本都買左,但唔覺得有咩好大得著!依然迷惘ing!我覺得睇下你自己要求d咩,無分grand!唔同中學!

引用:咁似乎你已經做左功課了,排不排名不重要,

原帖由 ScarlettShannon 於 12-11-12 發表
咁似乎你已經做左功課了,排不排名不重要,帶小朋友去interview 就更看得出佢夾不夾。加油!

...
大家一齊加油!漫漫長路呢..

回覆:charlesleung888 的帖子

同意!

引用:我估呢個幼稚園排名問題係個個都想問,+只係

原帖由 littlelittlepig 於 12-11-12 發表
我估呢個幼稚園排名問題係個個都想問, 只係坊間d書, 網頁都有不同排名, 但好多都有偏頗, 最明顯係你一睇d地 ...
Little little pig, 同意,而呢個都係我綜合感想

引用:回復+babyBenz+的帖子 你搞錯喇!呢個係我

原帖由 小曳人 於 12-11-12 發表
回復 babyBenz 的帖子

你搞錯喇!
哈,不打不相識,有冇揍仔書介紹?

回覆:isa_tsang65 的帖子

Thanks a lot!!!!!!

回覆:xoshan1025 的帖子

係Lor, 所以得閒上黎吹下水,大家交流一下

醒目開學勳章 貢獻勳章

babyBenz 發表於 12-11-18 12:36
哈,不打不相識,有冇揍仔書介紹?
我自己鍾意睇蒙特梭利嘅書,亦睇過好幾本早教理論,不過如果講全面嘅,蒙特梭利教學法真係幾好!但可惜响香港唔算普及,但我個人認為,做好屋企個部份已經唔錯!
恐龍家

引用:Quote:babyBenz+發表於+12-11-18+12:36+哈

原帖由 小曳人 於 12-11-18 發表
我自己鍾意睇蒙特梭利嘅書,亦睇過好幾本早教理論,不過如果講全面嘅,蒙特梭利教學法真係幾好!但可惜响香 ...
Tks!!

littlelittlepig 發表於 12-11-12 09:45
我估呢個幼稚園排名問題係個個都想問, 只係坊間d書, 網頁都有不同排名, 但好多都有偏頗, 最明顯係你一睇d地 ...

Argee!
‹ 上一主題|下一主題