用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到啟思小學附屬幼稚園 offer 啦
樓主: wilsonchanwh
go

收到啟思小學附屬幼稚園 offer 啦 [複製鏈接]

引用:上星期六早上in,明天要交留位 +

原帖由 gamabonbon 於 12-11-07 發表
上星期六早上in,明天要交留位
我好心急呀,星期六下午in...未有信

引用:我自己心儀原因:(1)收細B,+好多學校唔

原帖由 阿早! 於 12-11-07 發表
我自己心儀原因:
(1)收細B, 好多學校唔理你表現好唔好,最後都係以大B作收生標準。
(2)行IB, 我自己 ...
有無人知課程內容?過去叩門派表成績好唔好?你地會唔會去聽講座?

Dear all
我其實都心儀呢間學校, 但學校從來冇公佈過升小一的成績(or 我唔發現), 又唔係保證上啟小, 呢個已經係我既concern 之一, 再加上最近公佈既IB result, 佢既成績又唔係甘好.
大家有冇意見?

我純粹路過, 只不過星期日落樓下 playground 玩時遇著一個讀緊啟思小四的男生, 佢好主動咁過來同我小朋友玩, 之後同佢傾咗陣.  佢話啟思小學比坊間小學課程慢啲, 佢話小三四先開始教乖數, 如真的, 好似真係太慢喎, 有冇用家家長可以講吓係咪真係咁呀.

kennistong 發表於 12-11-13 09:33
Dear all
我其實都心儀呢間學校, 但學校從來冇公佈過升小一的成績(or 我唔發現), 又唔係保證上啟小, 呢個已 ...
請問邊度可以查看IB result ?

回復 gamabonbon 的帖子

http://blog.yahoo.com/_XKALKJHVCVM5WI5OTDQBKJ5N2E/articles/738799

男拔勁呀~~

回覆:收到啟思小學附屬幼稚園 offer 啦

我上星期六int. 但亞女int.得唔好…今日竟然收到am offer!? 不過要我聽日交學費,洗晤洗咁急呀?

我都係星期六in,
‹ 上一主題|下一主題