用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大家對東區嘉諾撒書院的印象如何 ?
go

大家對東區嘉諾撒書院的印象如何 ? [複製鏈接]

請問大家對嘉諾撒書院的印象如何 ? 校風好嗎 ?
   1    0    0    0

My workplace is close to the school.  The girls look quite good.  Most of them should have good conduct.

回覆:kiukiubb 的帖子

校風

THX , 因我是跨區的, 所以想知多D東區學校的資料

回復 kiukiubb 的帖子

Suggest you to attend their S1 briefing on Dec1 so to have better idea on this school.

管教好嚴,好注重操行,活動吳多,頗著重成績,普遍出黎英文水平都幾好,校風應該幾好,吳比任何男性係門口等學生,老師會守到出天橋位

回覆:fishyy 的帖子

Yes~~我已經畢業nn年了~到而家仲記得修女校長幫我扣返腰帶,因為打完波返班房時俾佢見到(我吾知甩左)
nn年前已經有主任返/放都系學校門口守了,有時會去太古城巡邏,睇下有無學生無返屋企,手冊寫明穿校服時的行為,鞋幾高,耳環幾大,吾好以為吾會做,早會完左會有人拿呎度(見到有懷疑的),呢d回歸前已經有了,吾糸近年的事。
當年佢真系全英中學,吾會好似有學校英文書但講中文,所以英文底差會差小小會難追。而家我吾知了,太多年啦

‹ 上一主題|下一主題