用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st. cat interview之後感
樓主: breadbb
go

st. cat interview之後感  

回覆:st. cat interview之後感

其實九龍塘今年會收幾多k1? 唔計 pn 直升

引用:我都在排緊隊,向前行嘅時候慢小小+,後面

原帖由 kambobo2003 於 12-11-01 發表
我都在排緊隊,向前行嘅時候慢小小 ,後面個男人已經想打我尖
重以為這些情況只會在迪迪尼或海馬公園才發生Tim ...

知唔知幾時出result?

急問:因為阿囡要先in KV, 如去到st cat遲到十五分鐘有沒有問題?又如果叫工人一個人去排住隊先可行嗎?

引用:女女今日IN完,+表現無我想像中咁好,+我起

原帖由 MyLittleTiger 於 12-11-01 發表
女女今日IN完, 表現無我想像中咁好, 我起初係有D唔開心。不過好快回覆返, 諗深一層, 呢D係緣分來的,  ...
Exactly!

我in 3:45,3:30入咗學校, 見到有位媽媽拿住張3:15在我之後

8/10/07 - 8.6 kg

引用:急問:因為阿囡要先in+KV,+如去到st+cat遲

原帖由 siumanma 於 12-11-01 發表
急問:因為阿囡要先in KV, 如去到st cat遲到十五分鐘有沒有問題?又如果叫工人一個人去排住隊先可行嗎?

...
其實如遲到可能麻煩因為佢係跟時間放入去,會有個職員舉起紙牌(如1:00),講1:00入得,(1:30)未入得,會叫出示接見証,(無check得好認真)只放持1:00接見証既人入去,跟住閂門。

回覆:jantan28 的帖子

我填唔完,就要比老師趕走:;pppp:,我諗我唔得架啦

其實小朋友是否要獨自interview? 因有家長說聽不到老師問什麼問題。

回覆:didia 的帖子

回覆:宏心 的帖子

2歲小朋友想他點?做父母的有冇念過小朋友都好大壓力,面對陌生環境,對住不同老師做出各式指令,容易嗎?我每次in都同囡囡講我們今日去玩,最緊要你開心,如果新嘅老師問你問題如果答著就有禮物收,要是唔識答你可以唔答,但是不可以發脾氣,不可以喊!可能囡囡真係明,所以几次in都還可以!

引用:我個囝+interview+前咪要喺房入面等,有個

原帖由 baby_tigger 於 12-11-01 發表
我個囝 interview 前咪要喺房入面等,有個媽媽陪小朋友去洗手間,坐喺後面個媽媽即刻走上前坐人哋個位,int ...
呢D 學校一interview 每次都引晒D 人生百醜出嚟

引用:題外話,+今日下午在門外排隊時,+見有警察

原帖由 MyLittleTiger 於 12-11-01 發表
題外話, 今日下午在門外排隊時, 見有警察趕車同告車,駕車人士要留意呀!

今日有一架寶馬大搖大擺排正S ...
好多人都見到那寶馬,那人的氣燄...大家都搖頭

引用:女女今日IN完,+表現無我想像中咁好,+我起

女女今日IN完, 表現無我想像中咁好, 我起初係有D唔開心。不過好快回覆返, 諗深一層, 呢D係緣分來的,  ...
Agree

點算?10:45見KV, 11:15見st  cat! 趕得及去st cat嗎?

回復 MyLittleTiger 的帖子

完全同意,因今日去in 之前囡囡還系到睡覺,我地去到比in 既時間早20分鐘,去到門口問老師,她話可以入去,入到去到出來差唔到35分鐘到,囡囡都無扭計,都算ok。

回復 siumanma 的帖子

有機會。我記得我嗰年都係咁,趕到,因kv interview 好準時,suggest 你早D去kv 因有機早D or 準時in。in 大概15mins,行去sc 只需5mins

引用:請家長不要太緊張,小朋友全部做晒未必收,唔

原帖由 didia 於 12-11-01 發表
請家長不要太緊張,小朋友全部做晒未必收,唔識唔答晒亦未必唔收,總之,我地永遠都唔會知學校係咩準則,盡了力 ...
絕對同意,我仔仔只in隔離幼稚園的pn班,面試老師即時話一流,都只有waiting。面試當是仔仔一生一小部份的經歷,影吓相,他曰告知仔仔面試的盛况。