用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st. cat interview之後感
樓主: breadbb
go

st. cat interview之後感  

回覆:st. cat interview之後感

SC 要唱歌

8/10/07 - 8.6 kg

今日你地interview由頭到in完要用幾多時間呢? 因我聽日in完要趕住同阿囝去醫院覆診呀.都唔知趕唔趕度?囝囝in2:00pm.

請家長不要太緊張,小朋友全部做晒未必收,唔識唔答晒亦未必唔收,總之,我地永遠都唔會知學校係咩準則,盡了力去參與,便算吧!

引用:今日你地interview由頭到in完要用幾多時間

原帖由 bblittle 於 12-11-01 發表
今日你地interview由頭到in完要用幾多時間呢? 因我聽日in完要趕住同阿囝去醫院覆診呀.都唔知趕唔趕度?囝囝i ...
由等到出來45分鐘,實際in 只是幾分鐘

提提家長, 唔好咁早到, 準時就得啦。仲要帶定d書/玩具/食物occupy佢。唔計早到既時間, 我地足足排左個幾鐘, 小朋友又攰又餓又眼瞓。

回復 Macylau 的帖子

說得對,兩三歲有什麼好interview!!!

我下午去係門口又話個仔點解唔講野

女女今日IN完, 表現無我想像中咁好, 我起初係有D唔開心。不過好快回覆返, 諗深一層, 呢D係緣分來的, 唔係我地想小朋友讀邊間就邊間, 其實小朋友都有自己思想, 或者佢同間學校, 又或者同IN佢個位老師無緣分。所以一齊都唔可以強求。可能呢間唔得, 有更好的在前面。
最緊要一個女開心!!!

volar    發表於 12-11-1 20:27
iamworkingmama    發表於 12-11-1 19:28

知唔知幾時有通知?

cycream  係12/5前, 面試証有寫明.  發表於 12-11-1 19:06

回覆:MyLittleTiger 的帖子

Me too, little bit unhappy but can recover after few mins.

volar    發表於 12-11-1 20:28

再講返今日INTERVIEW個流程。學校的安排係好有系統, 不過家長同小朋友就會比較倦, 排隊,等,排隊,坐, 起身,行, 又坐,又等, 又行, 排隊, 先入課室, GROUP IN, 走, 行, 坐, 等, 面對面IN, IN完走。
IN前無地方俾小朋友玩, 無得WARM UP, IN完後立即就要走。
GROUP IN 個班房好多人, 好迫。
各位祝好運!

真係使咁早去排隊, 早到只有在門外排隊等, 因學校會分時段來俾一位家長同小朋友進入。
例如,先俾01:45的人入, 入哂過五至十分鐘左右才俾02:00班人入, 所以不用咁早排定隊,以免小朋友辛苦。

題外話, 今日下午在門外排隊時, 見有警察趕車同告車,駕車人士要留意呀!

今日有一架寶馬大搖大擺排正SC門口, 交通督導員叫佢走都唔走, 重話”鐘意抄就抄, 我就係要擺架車係度!“ 嘩!!!咁都得?有錢大哂麼?人人都守秩序,得呢位人兄咁有型:;pppp:真離譜!

回覆:happyvally 的帖子

係中文定英文

我個囝 interview 前咪要喺房入面等,有個媽媽陪小朋友去洗手間,坐喺後面個媽媽即刻走上前坐人哋個位,interview 都要打尖

咁巴閉。

引用:題外話,+今日下午在門外排隊時,+見有警察

原帖由 MyLittleTiger 於 12-11-01 發表
題外話, 今日下午在門外排隊時, 見有警察趕車同告車,駕車人士要留意呀!

今日有一架寶馬大搖大擺排正S ...
我覺得身教好緊要,有錢唔係大晒

Just wondering how's his child nurtured?

我都在排緊隊,向前行嘅時候慢小小 ,後面個男人已經想打我尖

Dele