用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好緊張 ! 明天報沙田英藝收到信請進 !
go

好緊張 ! 明天報沙田英藝收到信請進 ! [複製鏈接]

聽日應該有信收 ~~~ 突然又緊張起黎 !

想借位呻下~~ 好大壓力! 好唔開心 !
我講親學校d 嘢, 我老公就叫我輕鬆d, 佢好似唔知今年真係競爭好大, 我就日日睇, 日日出post 周圍請教人地邊間好?
但每次佢都係個句輕鬆d啦, 真係火都黎埋 ! 報左10間暫時先得3間有得in, 又唔知邊間好, 未收你又無得諗住, 真係人都癲, 佢仲唔多緊張, 只係怕學費太貴會好吃力, 但細B根本無得你揀, 屋邨學校佢(我)都唔想讀, 一見肯收細B 就入form, 有得in 都覺得好開心, 但佢一句輕鬆d, 我真係好嬲, 又覺得間間都好唔就腳, 樓下屋邨你又唔想讀, 貴又話真係會好吃力, 老實講我都唔知報咩學校先啱囉, 有得揀我又好想報學費貴架咩 ! 我報得多, 日日睇post, 又話我走火入魔, 佢無噤多假in, 我有時真係嬲到唔想再睇, 無學校收就算, 再有信都唔in !

但最後都係怕阿b 無得讀, 又再睇返學校 d 嘢 ! 如果真係有多過一間收, 又怕揀錯學校, 揀間老牌d,  但外藉老師又好似唔係鬼婆教, 但有小學Back up , 下年亦可以安心d 揾 (無就原校上K), 但唔近屋企 ! 近屋企個間d 人多數K 轉走, 新校乜都未知.....而家有等信....等個天決定 ! 唔收乜都唔洗諗

聽日有無offer 都好啦 ! 我都祝各位有好既 Offer !!!!

明天見......
   1    0    0    0

回覆:好緊張 ! 明天報沙田英藝收到信請進 !

點解您會有信心?我由上星期四等,等到星期五見有媽媽收到offer ,到星期六,見已派到pm offer ,當我星期六都係收唔到時已絕望。。。

sysy474  我無話有信心喎! 有冇offer 都有信收架喎!!!! 上星期有offer 個幾個好似係報大埔架喎 ! 我以為你好有信心添, 你仔仔in 得好,又有Bear!  發表於 12-10-29 03:28

唔緊要。。。好多爸爸也是不理的,呢排好多媽媽情緒好差

我老公其實係好肯幫手湊女, 都好親力親為, 係講學校d 嘢就覺得唔洗噤緊張!!! 我都想輕鬆, 奈何社會係噤! 無辦法唔跟住行 ! 行慢d 都無得你報, 早知報樓下屋邨學校好過無噤煩, 又平又近....做個平凡人......唉.....

回覆:sysy474 的帖子

從何得知沙田英藝今天有信?個老師話11月中(我27/10)in...... 好緊張

sysy474  仲以沙田小人報, 得一日in 添 ! 因我地係 20/10 in 的!  Sorry, 攪到你都緊張埋添 !  發表於 12-10-29 13:23

我都希望今日收到信,日日開信箱,好似等派彩

我第一次in ,想問其實如果唔收會唔會都有信通知?

其實作為家長,緊張是正常,但過份緊張只會將壓力轉介到小朋友身上,父母可以做的就是幫小朋友發揮得最好,所以何不輕鬆D,等小朋友都可以輕鬆D去面試呢?

盡力做自己可以做到既,其他野唔到我地諗。我個女超細b,唔得就下年。你個小朋友会係你身上學到點處理問題,你輕鬆d佢都會。大家加油

回覆:sysy474 的帖子

好明白你心情,我都開始勁緊張,又要等信了

回復 sysy474 的帖子

我都好明白你既感受~
我都好緊張ar~ 搞到自己有d精神恍惚tim~

你老公叫你輕鬆d, 可能真係想你放鬆少少, 其實都係關心(担心)你既表現,,, 所以你唔好唔開心la~ 加油ar~

回復 sysy474 的帖子

我唸你老公見你緊張所以叫你放鬆,我老公都係唔理申請學校D嘢,但佢就只看result,其他任我發揮,所以我就輕鬆D,你個女是否12月出世、因我的是12月出世的細女,但我又不太擔心,若冇N1讀就出年報K1囉,K1多 Choices, 我自己對阿女有信心,我都知你有壓力,開心D啦,可能下午你就收到zenith offer letter !

我岩岩收到信啦..AM班..但無寫收國際定主流..打極大埔校電話都唔通...大家留意信箱啦~~

sysy474  恭喜晒你呀 ! 好開心呀 ! 好叻呀 AM ! 我都鄧你開心呀 ! 國際係自己志願嗎? 你女女幾月B 呀? Thx  發表於 12-10-29 13:20

岩岩打通左電話..係收我個囡國際班..但佢地竟然信唔寫..要打去問=.="""...

我想問下沙田英藝係唔係同大埔英藝同一日interview架?

係呀..同一日..20/10係沙田分校首日Interview!

回復 Jasmin映 的帖子

我交表時沙田同埋大埔都有揀...
但而家大埔收左亞女下午
都唔知好唔好呀???

回覆:vanessayan1107 的帖子

收咗就可以慢慢諗

好緊張~~~~而家落去睇派彩 !!!!

版主, 睇得出妳真係好緊張, 連subject 都打錯左明天, 相信妳指明年
見妳係好多post 都有留言, 知妳對小朋友學業真係好緊張。
其實樂觀d諗細b今年唔得, 出年可以做超大b, 多個機會都唔係完全無著數, 唔好比咁大壓力自己同c6, 順其自然, 只要妳做足準備, 對得住自己同阿b就得喇!

sysy474  多謝你先 ! 我係琴晚出post, 等今日收信 ! 所以係講緊今日! ^^  發表於 12-10-29 14:43
‹ 上一主題|下一主題