用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 中文大學的資優課程,如何?
樓主: Radiomama
go

中文大學的資優課程,如何? [複製鏈接]

I think it is a good course if your son and daughter is a gifted child.

The test is very difficult and it is really hard to enter the course. It is ok if you have time and near the campus.

My kid told me it is too far to him and the course usually clashes with his exam period.....except the summer course.

醒目開學勳章 王國長老

Radiomama 發表於 12-11-3 21:45
今天下午真是做足三小時,不過不同paper中間有小休。帶定文具、水、小食和書。
  ...
囡囡話有四份 paper, 有兩份最少 60 題, 做到傻左

好彩之前見到你既溫提, 叫囡囡帶定本書同小食, 等佢可以休息下食下野.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回復 meimei342 的帖子

You could download the form and make a request to the school. And you could check the course details and fee from the website.

回復 sillycara 的帖子

請問你仔仔係讀邊間直資呢

我仔仔想選一間開心快樂的小學.

thxthx

回復 sillycara 的帖子

可否告知哪一間學校? 謝謝!

回復 miriam 的帖子

出左取錄通知了! 我唔記得阿仔個number,好彩打去中大查詢,個職員好有禮貌幫我check番。

醒目開學勳章 王國長老

Radiomama 發表於 12-12-4 11:27

出左取錄通知了! 我唔記得阿仔個number,好彩打去中大查詢,個職員好有禮貌幫我check ...
落選左
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回復 meimei342 的帖子

我仔才剛八歲,讀國際學校year 4 (=P3)。

P2的小學生可致電查詢。不過其實唔駛心急,小朋友有興趣學習最緊要,而且能與年紀相若的一起學習會更開心。

可否告知怎樣報讀,現在可以報嗎

是不是不取錄就等如後補呢?

回復 DYPT 的帖子

在取錄名單中會顯示屬"正取"或"候補中",若編號不在名單上,相信是這次落選。

回復 Radiomama 的帖子

請問下一輪會係幾時報名呢!

回覆:WongWong 的帖子

下一輪是春季課程,留意website消息吧。小兒也是第一次報讀,所知不多。

回覆:WongWong 的帖子

中大的春季課程又接受報名啦,22/1截止。

‹ 上一主題|下一主題