用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣區大抽獎, 點選好呢?
樓主: crystalmum
go

荃灣區大抽獎, 點選好呢? [複製鏈接]

回覆:TerryC 的帖子

坦白說二線校唔多,首選落空後預左派去鬼地方吧!

回覆:JadeW 的帖子

唔講都知遊戲規則啦! 事旦一間入到都勁過中六合彩3獎。抽唔到叩門都ok

JadeW  sorry 呀, 我吾應該係度講既. 大家都知規則! 不過好奇怪wor, 咁點解會咁多人問野既呢?  發表於 12-11-1 16:09
JadeW  而且, 吾係間間叩門吾放頭位都有得見wor! 你咁清楚遊戲規則, 咁請你說明下啦~
一話 你知人吾知, 咁對你最好呢~  發表於 12-11-1 16:07
JadeW  係? 有人吾知囉!..不過, 可能你諗話知佢, 人地吾知, 佢死佢事!  發表於 12-11-1 16:05

天祐小學又如何?

回覆:jackjet 的帖子

天佑得兩班小一,只有六十幾個位,仲要減埋必收有兄姐讀緊嗰d. 自行之後剩翻比大抽獎既位唔多。放喺第二位可能都係浪費。

簽名被屏蔽

chunsamyuen 發表於 12-11-1 15:55
回復 MSBOY 的帖子

(麗城官小)聯繫中學:荃灣官立中學、何文田官立中學

THANKS....咁如果係仔, 派到安柱都唔錯~~

第二位真的要放比較穩陣的學校. 如果第二位揀第一線學校只係浪費機會...

回復 tiffanylmc 的帖子

agree, 因為荃灣太多一線, 所以一抽唔到第一志願好易跌得好後...

其實荃灣區好多好既小學. 各有棒場客.
所以抽到第一志願既機會都大D.

反觀其他區只有一兩間熱門小學. 真的要好好運先抽到第一志願.

就黎交表喇,大家如何決擇? 我想問問大家第6,7位點填呀?

今日同幼稚園校長傾開, 佢話第一志願填1線 第二, 三, 四志願......已經要填2線學校.....2線有柴天, 荃基, 荃天......餘下熱門1線填返落第7志願之後排(預冇)......佢話點都要塞滿30間, 唔好留空.
我統一都有d動心想轉, 但又話要111以表誠意, 最後決定不變, 老公話希望抽中第1, 唔得既話第2都好呀, 再唔係周圍叩門 (最唔想)....

其實我覺得最難係2,3.... 因為"一"失足成千古恨..... 荃灣本區只有18間學校.. 大部份都係放第一.. 到6,7都無幾多間可以填了....

馬基 / 荃官 / 海官 / 石小 / 浸聯 / 思源 / 伍季明 / 深天.... 以我所知... 呢度已經有8間一定要填第一... 仲有10間可以選..扣埋.. 孖寶... 只得8間可以填.......

5以後我會填借位學校...  
url=http://www.TickerFactory.com/]

我返而最想知... 那間唔放第一都可以扣門......
url=http://www.TickerFactory.com/]

c6t6m6 發表於 13-1-16 17:22
今日同幼稚園校長傾開, 佢話第一志願填1線 第二, 三, 四志願......已經要填2線學校.....2線有柴天, 荃基,  ...
其實都有人教我5,6,7位都要填番一線學校,但我有d疑點解呢? 因一線學校去到咁後一定冇晒位wor, 咁變相咪miss 左個chance? 到時咪仲跌得好後?

tammyhw  我覺得係因為2線已經填晒... 無咩學校可以再填.. 為了填滿, 所以填返一線學校............... =.="  發表於 13-1-16 17:52

c6t6m6 發表於 13-1-16 17:22
今日同幼稚園校長傾開, 佢話第一志願填1線 第二, 三, 四志願......已經要填2線學校.....2線有柴天, 荃基,  ...
你111係邊間呀?

咁5,6,7可以選青衣個幾間小學嗎? 何澤芸好似幾好?
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

醒目開學勳章 王國長老

sayuri 發表於 13-1-16 22:24
乙部只可以填列明既借位小學, 即係三間梨木樹 (64) 既小學.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

sayuri 發表於 13-1-16 22:24
青衣有幾間小學都好似幾好架,何澤芸好呀,我個friend自行已派到,我都諗住填呢間,睇下你自己覺得跨區ok嗎? 我打過去問因佢今年先開始借位給62網,所以現在商議緊來年會提供校車到荃灣!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題