用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 把千秋帶回家吧!
go

把千秋帶回家吧!

我2個小朋友好怕打千秋,驚到震晒個隻。最後我在淘寶買左個千秋,得閒扣上去玩下,佢地依家2個都唔怕啦,大仔仲盪得好高。每次拎千秋出黎都爭住玩。我唔識貼相,有左佢隨時都可訓練感統,又唔駛同人爭,仲一邊嘆住冷氣玩

點先可以引佢有興趣玩?

回覆:BBCHANCHAN 的帖子

大仔就4歲,細仔20個月。

回覆:llam1210 的帖子

在街佢地唔會玩千秋,因為有太多嘢吸引佢地。在家見有嘢就玩,開始時盪低d慢d,習慣左佢自己越盪越高架啦。我仔好鐘意我望住佢打,仲要讚佢盪得高。

細佬開始都驚,見哥哥玩又要驚又要玩,最後愛上左,但佢要人推佢(因佢得1。5歲太細驚佢有時捉唔實)盪到訓著都唔願落黎

回覆:把千秋帶回家吧!

在街好難令佢地投入,因為太多選擇,加上又要排隊排好耐,玩一陣就有人等,好難令佢地有興趣。我買左佢地已經要試玩,其實好驚但可能因無外人睇住,自己屋企有安全感。

Whether the swing need to fix at the ceiling? or just standing on the flood

回覆:Surveyor 的帖子

只要有2邊平衡的牆就可。賣家就話有門匡就得,我覺得在門有危險,所以放在走廊。佢係用一支玩引體上升個d單桿食住牆2邊,跟住扣上千秋,唔用時就只除扣,裝拆千秋只需3秒。

我試下post link 上黎。

回覆:把千秋帶回家吧!

其實淘寶有好多千秋,我買嘅係呢款,可根據個人家庭環境選擇合適的千秋。

item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1.w11.8.c6d7e0&id=10484123032