用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝好嗎?
go

英藝好嗎?

有無讀過既媽媽可分享下 ! Thx

我都想知呀!!! 你報左邊間??

小朋友而家讀緊N班, 感覺每位老師都好好. 個個都笑容滿面.

啲姐姐同校長都識得我個仔, 可惜學費實在太貴,K1會同佢轉校

sysy474  英文程度高嗎?  發表於 12-10-22 18:39
sysy474  想請教 N 係咪英普好d ?  發表於 12-10-17 16:11

回復 woojochu 的帖子

我唔係讀英普所以唔係咁清楚。不過感覺上佢啲普通話都幾勁, 我個仔返咗2個月都可以成首歌唱出黎

sysy474  英文程度高嗎?  發表於 12-10-22 18:39

係邊間英藝?好似好多間

My son was Zenith PN student last year. Teachers and supporting staff there are very nice, and I am very satisfied with the academic standard there. Inevitably the school fee is quite expensive (my son was Kowloon Tong student). But it does pay to join them, especially for small B.  

我報左將會係2013年9月開既英藝(溱岸8號分校)! 唔知新校同現有分校有咩分別呢? 會唔會新校無咁好? 因為之前無人讀過...

醒目開學勳章 貢獻勳章

misscoco 發表於 12-10-19 22:29
我報左將會係2013年9月開既英藝(溱岸8號分校)! 唔知新校同現有分校有咩分別呢? 會唔會新校無咁好? 因為之前 ...
尋日經過沙田火車站見到個廣告先知,但無停低睇,想請問點報名?website未見有消息...
thx!
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

去英藝WEBSITE DOWNLOAD表格,份FORM已經有溱岸8號分校選擇, 然後寄去九龍塘英藝, 我今日已經去咗大埔分校見咗喇, 勁多人LOL.

小曳人  thx!  發表於 12-10-21 07:28
sysy474  Me too.....I also went to there for interview ...super super super 多人....想死 !!! 唔知係大埔沙田 d 人同一日in 呢.....多人到嚇死人.....feeling 有小小去左中旅社噤 @.@"   發表於 12-10-21 01:36

回覆:英藝好嗎?

但九龍塘同大埔D comment好似差好遠?

回覆:hs_mama 的帖子

其實中立d,可以afford到就唔會覺得有咩問題,afford唔到嘅家長就覺得佢好商業。其實讀得私校預左商業化少少。再者,佢出名課程深,真係一杯茶未必個個家長啱飲。好唔好,我覺得是乎家長想小朋友之後條路點行。想入英小,直資小,私小,傳統名校,英藝就啱飲。

sysy474  想入英小,直資小,私小,傳統名校,英藝就啱飲。(噤佢出路又好似几闊, but 感覺有d 大陸 feel....@.@")  發表於 12-10-21 01:39

引用:回復+小曳人+的帖子 去英藝WEBSITE+DOWNLO

原帖由 misscoco 於 12-10-20 發表
回復 小曳人 的帖子

去英藝WEBSITE DOWNLOAD表格,份FORM已經有溱岸8號分校選擇, 然後寄去九龍塘英藝, 我今 ...
我都係尋日喺大埔in ,多人到爆,我報溱岸8號分校

sysy474  Me too...... @.@"  發表於 12-10-22 00:12

KittenKitten 發表於 12-10-21 14:24
我都係尋日喺大埔in ,多人到爆,我報溱岸8號分校

希望可以同你小朋友一齊讀啦,因為我本身買咗溱岸8號,所以就報佢,但又擔心新校無咁好,驚到時升小學派位可能無其他沙田已經好耐歷史既幼稚園好!

引用:Quote:KittenKitten+發表於+12-10-21+14:24

原帖由 misscoco 於 12-10-21 發表
希望可以同你小朋友一齊讀啦,因為我本身買咗溱岸8號,所以就報佢,但又擔心新校無咁好,驚到時升小學派位可能 ...
其實我唔係好明,小一統一派位關幼稚園事架咩?唔係靠運氣架咩?

我都想問。。我都報咗呢間。。但我都唔知佢新校會係點。。。。。。。新手媽媽好多野都唔知。。。。。。。

KittenKitten 發表於 12-10-21 17:55
其實我唔係好明,小一統一派位關幼稚園事架咩?唔係靠運氣架咩?

統一派位係靠運氣, 但在自行選校或派位後需要叩門時就有關係了

我個女讀緊N 班。 佢係klwn tong 讀。 我都預備幫佢k1轉番沙田新校, 近屋企
佢程度係深d, 但功課都是colouring 多。 我個女現番學都開心。 佢好鐘意拎d 書出來睇。 但媽媽你要記住,bb 初番學時會有數星期哭喊既時候, 你唔駛擔心, 因是正常,不過就要多同老師溝通。

回覆:readymama 的帖子

我囡囡11月足兩歲開始番kln tong 英藝N班, 我都擔心佢會唔慣係咁喊。不過學校話唔駛陪佢番,一開始就自己一個。 希望喊幾日冇事啦...

回覆:readymama 的帖子

s s s s s s
s

KittenKitten 發表於 12-10-21 17:55

其實我都有同一個疑問