用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 四歲小朋友想學球類運動
go

四歲小朋友想學球類運動

想學小網or足球,請問有無好介紹,最好喺港島區,謝謝!

回覆:yybee 的帖子

踢下西瓜波算啦。

yybee 的帖子

try YWCA - English member course

回覆:四歲小朋友想學球類運動

阿仙奴足球訓練學校,我個仔(3歲幾)暑假時上過佢地嘅暑期足球班,都ok嘅,只係佢麻麻地中意足球先無繼續。喺則魚涌、黃大仙同何文田都有。

回覆:cyhh 的帖子

捨得比個仔頂頭槌嗎?

乒乓球有啲Center都收4歲

引用:捨得比個仔頂頭槌嗎? +

原帖由 小伊 於 12-10-16 發表
捨得比個仔頂頭槌嗎?
我想樣樣俾佢試下,如果佢鍾意嘅,就唔會怕啦,其實都係想佢做多啲運動,鍛鍊下肌肉

學校課外活動無嗎 ??? 我k2大囝今年新加咗乒乓球, 所以我擲咗佢去參加, 玩咗幾堂ok

引用:學校課外活動無嗎+???+我k2大囝今年新加咗

原帖由 lusea_88 於 12-10-16 發表
學校課外活動無嗎 ??? 我k2大囝今年新加咗乒乓球, 所以我擲咗佢去參加, 玩咗幾堂ok ...
無喎,都係得畫畫、樂器嗰啲

yybee 的帖子

try adventure sports academy for football too

回復 lusea_88 的帖子

請問是在幼兒園內上嗎?小朋友夠高嗎?每班多少人?好玩嗎?

回復 pon88 的帖子

係學校上架, 好似有10人左右, 2張波枱, 兩位教練, 初初都擔心高度問題, 接放學時見到張波枱係矮的, 專for 佢地幼童, 到心口左右度, 所以絕對無問題的, 見佢哋玩得好開心添, 大囝話鍾意玩喎, 所以俾佢玩呢個term

You can take a look on this Children Tennis Class

http://www.monstertennis.hk/

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回復 yybee 的帖子

http://www.tennishk.org/Trainings/JuniorTraining/MiniTennis/RegionalMiniTennisProgramme/tabid/608/language/zh-TW/Default.aspx

回復 lusea_88 的帖子

thank you

4歲最好係學小型網球, 因是在室內羽毛球場打多, 海棉波較軟, 也是有設計拍FOR 4YRS 小朋友,  網總有好多班的, 我女成6YRS 學都遲了,我見比賽時有D4-5YRS 了, 因6YRS 以下一組, 7YRS 一組, 8YR一組, 再D大會轉打大網, 一步步上都不錯, 最重要係訓練到佢手眼協調.
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

引用:阿仙奴足球訓練學校,我個仔(3歲幾)暑假時

原帖由 cyhh 於 12-10-15 發表
阿仙奴足球訓練學校,我個仔(3歲幾)暑假時上過佢地嘅暑期足球班,都ok嘅,只係佢麻麻地中意足球先無繼續。 ...
大约幾錢堂?我仔都想学