用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華女書院
go

英華女書院

有冇JM 知呢間學校是否很難入 ?

回復 PANCO 的帖子

是指自行階段嗎?

PANCO 發表於 12-10-11 10:40
有冇JM 知呢間學校是否很難入 ?

自行要全級名次在十名之內。

據我所知,雖然人人都有得in,除非面試表現非常突出,否則最終都係要睇成绩,(自行階段)!所以,成绩好的話,成功机會高!

回覆:laiping 的帖子

想問成績全級十名内,体育一般,机會大吾大?

環流 發表於 12-10-11 17:39
想問成績全級十名内,体育一般,机會大吾大?
要看是哪一間小學。
不同小學,水準可以差很遠。

所以所謂學業成績(英華女校列明佔50%),是指教育局的排名!
至於課外活動,當你遞交申請表格時,連副本都不用交,相對沒有那麼重視!!

多謝大家回答

至於課外活動,當你遞交申請表格時,連副本都不用交,相對沒有那麼重視!!

我個人理解為 "信任的行為表現" !

cymak62 發表於 12-10-23 08:29

我個人理解為 "信任的行為表現" ! ...

個人理解為 "學校唔想做咁多工作的表現" !

I respect your thinking.
I have prepared the forms for YWGS and another well established  girl school in last 2 years.
My experience is :
the another school requested that : 1. cert. in order AND in category with the application form; 2. indexing  the copies . 3. HKD30(not much but more than a lunchbox) handle charge. When I summit the application form, that school just use 5-10 minutes for checking the cert. in front of me.
So do you think WHO  will 做咁多工作 ? (parents or school) ?
古語云:疑人勿用,用人勿疑.
I buy this point when  i heard "no copies is needed with submitting the application form" in 簡介會, so I choose YWGS as 1st choice in 自行收生.
Lucky, my daughter is in Form 2 now. I have never requested to summit the cert. upto now.

eviza_snow    發表於 12-10-23 19:18

回覆:cymak62 的帖子

Hi - is your daughter enjoying the school? What do you think about it? My girl is in p5 now and I am starting to findout more about options.  Thanks.

Thanks
Mo-ma

回復 cymak62 的帖子

請問多唔多同學小學讀聖心津校?
聖心津校要全級排幾多, 自行才會有機會?

我知亞女個同學昨年小六讀聖心,入左英華,佢的成績都係要band1,聖心的老師話如果佢揀聖心,一定入硬個隻
spw

spw 發表於 12-10-26 10:56
我知亞女個同學昨年小六讀聖心,入左英華,佢的成績都係要band1,聖心的老師話如果佢揀聖心,一定入硬個隻 ...

謝謝回答.
請問知唔知你亞女多唔多同學以前讀聖心?

唔多,一個....
spw

回復 spw 的帖子

咁你亞女一定讀書好叻, 小學她是否全級排名好前? 請邊間?

你唔好過獎,好彩者....你都叫你個小朋友,真係比心機呀.....有好成績,就係你揀學校.....相反就,學校揀你架啦.........
spw

醒目開學勳章

cellon 發表於 12-10-23 08:45
個人理解為 "學校唔想做咁多工作的表現" !
唔係,係因為校長相信家長和小朋友,因為校長親口講過!再者佢睇小朋友的全港排名成績,其他運動不太著重!

回復flymon : 相對而言,不多同學(好似是1個)是讀聖心的(我相信大部份同學都穩鎮地選擇直升聖心)