用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 通常會幫BB報幾多間幼兒園?
樓主: Annalokyinmama
go

通常會幫BB報幾多間幼兒園? [複製鏈接]

回覆:通常會幫BB報幾多間幼兒園?

報左約十間,有村校,亦有九龍塘果d

引用:你地住邊區,+有咁多間可以報?我見我呢面明

原帖由 Annalokyinmama 於 12-10-11 發表
你地住邊區, 有咁多間可以報?
我見我呢面明年唔夠2歲8個月都唔可以報
住紅墈,唔介意去到黃埔同九龍塘.  所以好多選擇.  如果想報20間都應該無難度

我個人覺得報多幾間無壞,保險d.++我仔系六

原帖由 minirat 於 12-10-11 發表
我個人覺得報多幾間無壞,保險d.  我仔系六月尾B,話細又唔系最細,chance 50/50.  所以我打算報13間左右, ...
其實我都想了解下會唔會考慮返學嘅路程先報, 定係諗住到時搭校車? 因為方便返學又唔會有咁多學校…

引用:Quote:原帖由+minirat+於+12-10-11+發表我

原帖由 yanyantsui 於 12-10-11 發表
其實我都想了解下會唔會考慮返學嘅路程先報, 定係諗住到時搭校車? 因為方便返學又唔會有咁多學校…

...
如果系紅勘或黃埔近屋企的學校,行到就會行路。  
如果遠少少或九龍塘區,會楂車接送仔仔。  
之後大d,例如K1或K2,會考慮俾他坐保姆車

醒目開學勳章 貢獻勳章

我大仔時(2007年出世),兩間,一間屋企行到去,必收,第二間係要坐40分鐘校車嘅九龍塘區學校
細仔 (2010年出世),想報插班,報3間都滿,最後呢3間都call我地去in9月開班,中咗一間就無再in其他屋邨學校,另外仲報咗3間熱門學校,有reject有waiting,最後wait到...
恐龍家

回復 yanyantsui 的帖子

我會考慮路程遠近先,得個2歲幾就要坐咁耐車返學,好似會好辛苦

我覺得N班搭校車好辛苦,所以揀屋企附近,我女9月B,我報左2間,最心儀個間收左,另一間我直情唔in.

回覆:winni_ng 的帖子

邊間,咁快收左

winni_ng 的帖子

咁快收左? 係咪2010 9 月大b 呀? 恭喜哂!

Annalokyinmama 的帖子

我都係咁諗, 同埋我又要返工唔可以親自接送, 所以都煩惱緊, 因為方便嘅學校冇幾多間

我6月b,報左二十四間,最遠個間要搭四個站地鐵

ekhc  24?  wa, ging!   發表於 12-10-12 13:11

rainlamrainlam 發表於 12-10-11 23:56

報左二十四間

引用:我6月b,報左二十四間,最遠個間要搭四個站

原帖由 rainlamrainlam 於 12-10-11 發表
厲害!  你的相好吸引

引用:咁快收左?+係咪2010+9+月大b+呀?+恭喜哂

原帖由 yanyantsui 於 12-10-11 發表
咁快收左? 係咪2010 9 月大b 呀? 恭喜哂!
多謝啊,我個女係2011年9月B,收左間係我個區口脾幾好學校,我N班最緊要係近,之前大女都係呢間讀N班,K1出去考,個時我先報十幾間,而家讀緊一間女龍校,希望阿妹行家姐條路。

sysy474  2011 個B 都噤快知收左....你就好啦 !  發表於 12-10-13 23:27

我報咗三間咋!將會報多兩三間。見到你哋報咁多間,真係好大壓力!

暫時報咗六間,嚟緊會報多兩間

我個仔係9月b, 報咗11間!  

24? Really? I submit five only

我上年同仔報咗4間,三月b,有3間收,最緊要近,因為仔返1點,佢可以瞓晏覺瞓到1230,先車佢返學,唔駛咁辛苦!

報咁多間真係可以去面試晒?
‹ 上一主題|下一主題