用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 遲左同小朋友報小一面試,掂算
樓主: BBLOVEMAMA
go

遲左同小朋友報小一面試,掂算

點算好 發表於 12-10-11 12:53
照這個思路, 不就是跟其他官津學校一樣嗎? 那是叩門位了吧?  ^_^
你可以這樣理解,但人家確實係叫作第2輪報名即是說,就算你第一輪是被reject的,亦可以重新投考

marcuscyrus 發表於 12-10-11 13:06
你可以這樣理解,但人家確實係叫作第2輪報名即是說,就算你第一輪是被reject的,亦可以重新投考

...
明白了解, 謝謝!!

點算好 發表於 12-10-11 13:09
明白了解, 謝謝!!
^_^不過最好還是等現任家長confirm一下,因我只是從資訊理解,我並沒有投考tsl的經驗

回覆:遲左同小朋友報小一面試,掂算

tsl 6月再比人報喺因為佢係直資,好多人唔想放棄大抽獎無報,但到六月出咗大抽獎result 又派得唔好,比機會呢班家長再揀佢地架,擺明想納啲勁人返嚟,點會consider waiting 嗰啲呀

醒目開學勳章

聖類斯中學(小學部) 明天截止

http://www.stlouisps.edu.hk/site1/admission/admission.html

回復 sissysze 的帖子

你咁樣講我完全明白, 我都無報TSL就係唔想無左大抽獎,

但6月知抽唔抽到後, 可能有人會再考慮報唔報TSL