用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 合家歡音樂會,農曆年好節目!
樓主: cool_girl
go

合家歡音樂會,農曆年好節目! [複製鏈接]

Re: 有無音樂會適合帶小朋友去看呢?有得聽又有得玩那種?

我買到第一行呀, 但又有d 後悔, 怕成場要抬高個頭睇!!!!!

我都買左飛. 今次係我第一次同囡囡去睇, 希望佢喜歡la  

a

嘩,又加場啦!三月六日下午三時屯門大會堂,有無人明晚去看呀?報下料。

本人在2月14日(mon)3pm, 香港文化中心那場有3張飛, 1大2小, 原價$300, 現售$255.
C行31, 32, 33 座位.
有意請pm.

lulu4466

Just back from the concert. My son and his little friends enjoy so much. The programme is specially arranged for children including story telling, music appreciation, magic show. Highly recommended!

Yes, my two daughters also enjoy very very much. A very good show which suitable for children

請問你地昨天大約幾點散場呀? 中間有冇break 呢? 因為下個星期第一次帶小朋友去, 想有個心理準備.
Thanks !   

中間有15mins. break.  My kid also enjoys very much at first.  But, the last 15 - 30 mins..... he wants to leave, may be it take quite long time nearly more than 2 hours.  And he's only 4 years old.  We left around 10:15pm
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

My son particularly likes "eter & the Wolf" and so do I.

本人在2月14日(mon)3pm, 香港文化中心那場有3張飛, 1大2小, 原價$300, 現售$255.
有意請pm.

lulu4466

lulu4466,

好多謝你樣左d飛比我呀!

我個女睇得好開心, 佢仲比Harry哥哥叫左佢上台扮哈利波特表演魔術, 真係又緊張又興奮.

再次多謝你!  

lulu4466 寫道:

有意請pm.

lulu4466
菲媽 =^_^=

菲媽

我尋日都有睇呀, 原來果個係你女, 我坐第一行, 我女好驚Harry 哥哥叫佢上台, 係甘叫我走呀!!

個show非常精彩呀!!

菲媽

唔洗客氣, 多謝你幫我要左D飛就真. 我們一家4 口去了星期日個場, 個音樂會真係好正, 難得我2 個百厭星都可以坐了2個多鐘. 你個女好勇敢, 我叫亞仔去但他不夠膽.

lulu4466

菲媽,

I also went there with my son on last Sunday ! I know who's your daughter now ! My son refused to put up his hand (anyway, we are on the 'hilltop').

And, don't know whether it's becos' he's too small and the show is mainly in Chinese, my son seemed not really enjoying it. But I do think it's very nice. My husband likes the "eter & the Wolf" part a lot. He laughed much more than my son.

Ruby  

我都睇左啦!真係一個豐富的音樂會,有音樂、故事、魔術,又有遊戲玩,中場還有小型樂器免費派發,成個音樂會差不多兩小時十五分,很抵睇!還有每位觀眾都有場刊及一本音樂故仔書(精靈音樂錦囊)送贈,兩本書印刷精美,相信主辦機構都花了不少心思,大家有什麼意見呢?

我已推介了比我的朋友,叫佢地看加開三月六日屯門大會堂那場。

各位媽咪,你地中場有無排隊拿小型樂器?完場又有無同隻狼影相?

下!! 乜有得同隻狼影相呀?? 我女成場都好驚比人叫上台, 係甘叫我走, 甘我咪tum 佢話睇完去買雪糕lor...一做完佢即刻拉我走去買雪糕lu...

係呀!完場後隻狼在音樂廳外出現,好多人圍住隻狼影相,雖然係隻狼,但佢個樣實在太可愛。

我個仔勁鐘意個CONCERT呀!!! 我買既係樓上TICKET, 冇得上台玩, 我仔好失望.  佢仲叫我下次唔好買樓上呀!

Re: 有無合家歡音樂會適合帶小朋友去看呢?有得聽又有得玩那種?

我都係坐樓上,其實睇得好清楚,尤其是可看到整個樂團,但可惜無份上台玩,我正考慮睇多次:)
‹ 上一主題|下一主題