用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 中五畢業的mama....可以進修咩呢﹖
樓主: 貓山公主
go

中五畢業的mama....可以進修咩呢﹖  

引用:Quote:原帖由+chiu0_0+於+13-01-25+發表唔

引用:Quote:原帖由+daisypoyee+於+13-01-26+發表

原帖由 chiu0_0 於 13-01-26 發表
我pm 唔到la 又...不如你pm 我,如果唔得就係度傾,係pt 讀家^^返夜晚,半年左右讀完,我下個月開班,可以帶你去 ...
Pm u juz now ...唔知你收唔收到呢?

引用:Quote:原帖由+daisypoyee+於+13-01-26+發表

原帖由 chiu0_0 於 13-01-26 發表
我pm 唔到la 又...不如你pm 我,如果唔得就係度傾,係pt 讀家^^返夜晚,半年左右讀完,我下個月開班,可以帶你去 ...
係邊到讀?大約幾錢呀?

引用:Quote:原帖由+chiu0_0+於+13-01-26+發表我p

回復 chiu0_0 的帖子

我係樓主..想問課程的資料多一點..請PM我!..THX

引用:回復+chiu0_0+的帖子 我係樓主..想問課程

引用:Quote:原帖由+chiu0_0+於+13-01-26+發表我p

請大家小心不要再pm那位chiu0-0,他是sales來的,周圍sell野,pm完問佢拎資料再成日四次狂追問你打左去未,話呀超介紹??幫人會咁著重邊個介紹咁緊張,係咪有佣分呢?感覺有賣廣告成分亦不敢介紹朋友,他開親d post或所有回應既主題,都係sell緊野,回覆他無需要,問佢係咪sales,重比佢話我無腦,低學歷,講埋d侮辱說話...上黎周圍話自己讀緊,D阿姨讀完又幾好揾,唔係上黎呃人係乜有乜認可性先,最後認係sales上黎sell野有乜問題喎!扮豬食老虎,呢位sales強項就係狂追猛打就係最大問題,睇完你pm覺得唔岩就唔會覆你,重成日煩住人!大家更加不要給他電話或對佢所有回覆有回應,真係想轉寄佢既pm比大家睇,以免大家受害,係讀書進修也找一些認可大機構先好幫襯,不要貪平,到最後晒錢晒時間

Anfiodan  大家小心d好, 註冊營養師係香港係無得考,讀完要去澳洲,美國等地實習先可以考, 我都有諗過讀, 但已經唔細,再花咁多時間同錢, 不如花係個囡身上仲好  發表於 13-2-18 19:27

回覆:中五畢業的mama....可以進修咩呢﹖

唉,我唔係FT MAMA,真係好難抽時間去進修架

引用:Quote:原帖由+daisypoyee+於+13-01-24+發表

原帖由 chiu0_0 於 13-01-25 發表
唔係呀,讀完會考國際cert,好多大國家都會承認,早幾日我先去報左名,不如一齊讀la^^

...
係點架?我有D興趣,可以比D資料我嗎?謝謝

引用:Quote:原帖由+chiu0_0+於+13-01-25+發表唔

回復 chiu0_0 的帖子

我都有興趣呀, 可以PM我嗎?

回復 vic.pretty 的帖子

請問可以PM資料給我嗎?

引用:如果係進修下,+讀普通話都Ok架.+最近我報讀

原帖由 vic.pretty 於 13-03-12 發表
如果係進修下, 讀普通話都Ok架. 最近我報讀左個網上真人普通話course. 係一對一真人(北京老師) 網上教授.  ...
pls pm me,thx!

回覆:貓山公主 的帖子

你目標係搵份過萬(當萬五啦~),但係就花成十萬去讀書,如果你小朋友仲細,會唔會令財政有d緊絀?
齋講搵錢,做sales應該係最好,儲夠一舊錢先去讀會唔會好d?
同埋...我都係中五畢業,得四分,之後試過再讀書,但係發覺完全冇興趣,反而嘥左錢....
諗清楚自己頂唔頂得順先好....

pls pm me,thx!