用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到方方樂趣既Interview 信啦!
樓主: JoyceNgYY
go

收到方方樂趣既Interview 信啦! [複製鏈接]

ekhc 發表於 12-10-8 23:57
收到信啦!  20/10 interview, 同另一間幼稚園同一日.  一個9:30 am,  一個3:00 pm.  
我個C6就唔想in 晒兩 ...
我都放棄咗 open day lu ... 係咪學之園?  請問仲有邊間?

我今日都收到太子方方INTERVIEW信. 我囝囝係08/11中細B. 最慘又同啟思同一時間. 我決定吾去方方,去啟思搏下先..

回復 wilsus 的帖子

唔好意思, 八卦一問, 點解覺得啟思好過方方?

啟思有附屬小學"啟基". 同埋我睇過佢地網頁,教學理念我BUY AR.
同有朋友孩子讀緊, 都係讚不絕口的. 不過吾知我個仔有冇機會!!

明白.  些些

回覆:收到方方樂趣既Interview 信啦!

我今天收到太子明慧的家長會,又係十月廿日上午十點,驚趕唔切去,又驚唔去會影響佢地收唔收我個仔,而兩間我都ok鍾意架,希望趕得切啦!

如果無記錯, 你好似係 8:30am 最早一批 interview.  應該有機會趕得切嘅!  加油!!  

我個女上年考愉景PN班. 一開始係分組(一組大概8-9個小朋友連家長)入課室玩玩具, 玩完會叫小朋友執返, 之後會有個老師帶大家一齊出去參觀學校, 最後會individual interview, 老師會問吓你點解揀呢間學校, 平時邊個照顧小朋友多, 有冇報其他幼稚園, 小朋友有冇返PG, 基本上冇問過我個女嘢, 我覺得係in個家長多d, 鬼咩,我個女8月出世, in時得1歲多d, 咩都唔識. 最正係我係最後一日先交application form, 個no. 好後, interview0個個老師話機會好渺茫, 但最後都收0左我個女, 0個日interview0既老師仲係我個女依家個班主任, 所以大家唔好擔心, 只要小朋友0個日乖乖地應該冇問題, 係阿爸阿媽答題要小心d囉.

sysy474  有冇報其他幼稚園, 如果有....係咪照直答?  發表於 12-10-13 23:46

終於收到對衡 interview 信, 好唔開心, 個日爸爸約在人去唔到 ! 時間又係旱上!!!! 難得無同太子碰期............我仲意對衡多d ! 唉....同太子換轉就好啦 !

引用:如果無記錯,+你好似係+8:30am+最早一批+int

原帖由 ekhc 於 12-10-13 發表
如果無記錯, 你好似係 8:30am 最早一批 interview.  應該有機會趕得切嘅!  加油!!   ...
多謝您,大家加油!好緊張!

ekhc    發表於 12-10-18 00:28

引用:終於收到對衡+interview+信,+好唔開心,+個

原帖由 sysy474 於 12-10-16 發表
終於收到對衡 interview 信, 好唔開心, 個日爸爸約在人去唔到 ! 時間又係旱上!!!! 難得無同太子碰期....... ...
您自己去唔到咩?方方好似係一個家長interview 架咋!

sysy474  我去到....我知通常一個入去in,我怕得一个去印象唔好....我忘記左改國際班, 係咪而家打去改好d ? 唔知係咪跟報咩班定 in既時間 ?  發表於 12-10-16 21:12

回覆:sysy474 的帖子

請問太子道果邊邊日interview呀?因為我仲未收到信,好心急呀?

sysy474  20-Oct 唔知係咪個個一樣.....你幾号 ? 好遲交表?  發表於 12-10-18 02:55

回復 evawyma 的帖子

我都係, 十一月B, 排三十幾, 都係未有信. 反而對衡道排13X 就有信黎緊星期六IN

亞囡係11頭細b..收到愉景interview 信..10/27....bb都味足 1 yr old..都唔知in d 咩...我見樓上有幾位mama 提供 o左d 會in 咩o既information. 但.....1 yr old 都味足.....基本上...唔會識......真係"驚驚"......!!!

回覆:收到方方樂趣既Interview 信啦!

今朝可能太早既關係,我個B心情超差,本身係細B已經唔係樣樣識,最慘係佢連識既都唔做。。。 仲差點喊埋。。。

考國際班,個香港miss應該對佢冇興趣架啦,依傢希望個外藉miss會收佢啦。。。我見佢in完寫好多野。。。唔知佢地邊個話事呢。。。

sysy474  我都諗緊轉唔轉返國際班好 !  發表於 12-10-21 01:44
sysy474  in 對衡 ?  發表於 12-10-21 01:42

回覆:JoyceNgYY 的帖子

尋日阿女又痾又嘔又發燒, 8:00am打電話去問可唔可以改期, 個職員只係叫我send番張醫生紙去,再作打算,又無問我係邊個,ref no. 幾號, 似乎我哋都同方方無緣啦!

引用:尋日阿女又痾又嘔又發燒,+8:00am打電話去

原帖由 ekhc 於 12-10-21 發表
尋日阿女又痾又嘔又發燒, 8:00am打電話去問可唔可以改期, 個職員只係叫我send番張醫生紙去,再作打算,又無 ...
唔會的,聽聞係改到期的,快d fax過去啦!Good Luck!

會呀!陣間一返到office就會fax(因為屋企無fax機), 希望佢哋肯幫阿女改期啦!  Thx for your support!!

方方職員respond 得好快, 我fax 完張醫生紙去, 半個鐘頭到, 佢就打番俾我, 幫阿女改期interview.  讚

‹ 上一主題|下一主題