用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生深灰色長校服褲全裡(棉質)
go

中學生深灰色長校服褲全裡(棉質) [複製鏈接]

請問有無人知那裡有現貨買, 要全棉or T/C, 全裡, 深灰色. 因亞仔敏感, 一般 satin (色丁) 裡都唔掂, 真係要訂做?

已問過"金綸"話無. 本身間校服公司當然又係無. 以前小學比佢著接近色之棉質長褲就算.

知道大陸做會平/ 快, 但無做開, 唔知邊度有得訂做, 點算好  
   1    0    0    0

俾我就會買一些好薄身嘅純棉布加入褲管入面就算

回覆:中學生深灰色長校服褲全裡(棉質)

幾年前我係 Nicole bear (好似係)買左條有里, d料好靚。你可以去賣童裝睇下。

chicky duck 都有

回覆:Joe媽媽 的帖子

灣仔藍屋對面有間校服鋪,如果方便或行開,可以睇睇。

杰杰媽媽 發表於 12-10-6 18:58
chicky duck 都有
以前低小就有去買, 但我仔比較腳長, 小四已穿不到童裝了, 現在更加沒可能. 大人品牌又無淨色, 通常都有 pattern, 暗條...  

oscarmama 發表於 12-10-6 14:21
邊樹有得買? 通常闊身就有(運動形/ pajamas 果D), 貼身就無見過.   

而且, 秋天/ 初冬都唔太凍, 穿2條褲, 一熱D濕疹又發...   

Jackieson 發表於 12-10-7 02:30
有無電話 or 舖頭名可提供, 我可以打電話去問有無貨, thank you.  

不過, 我已問過區內之校服公司, 無一間有.

龍頭亞哥" 金綸" 都問過話無, 小學反而就有, 但中學生(褲長38/39"以上)就無了.   

TINGMUM  有知有媽咪買現貨, 跟住自己搵人係褲內車多一層"里"防敏感, 你可以一試!  發表於 12-10-8 14:42

Jackieson 發表於 12-10-7 02:30
問左, 都係無, 唔該晒.

我都唔明點解死都唔出有里既灰褲,又唔會吉肉,又夠暖,攪到俾$都買唔到

杰杰媽媽 發表於 12-10-8 15:56
我都唔明點解死都唔出有里既灰褲,又唔會吉肉,又夠暖,攪到俾$都買唔到

...
我估係無 market 啦, 成年人點會買條褲係無 pattern, 無條子... mud 鬼都無,  gum 老土.

校服公司咪又係大陸做, 大量生產, 邊係訂做吖, 點會做幾條全裡比少部份學生買!

我仔以前讀果間幼稚園校服公司反而有做"全棉裡"絨褲, 而且重要係同價唔使加價, 但落單時要同學校注明. 無注明就半裡, 有注明就全裡. 不過又係只做幼稚園, 中學生腳長就無了...  

oscarmama 發表於 12-10-6 14:21
買布回來自已手釘上去? 我唔識"聯"野, 更加唔識車野 bor

車2行直線就識,成條褲車真係唔掂

醒目開學勳章 王國長老

即管試下問:
http://www.josephuniform.com.hk/

Joe媽媽 發表於 12-10-8 16:40
買布回來自已手釘上去? 我唔識"聯"野, 更加唔識車野 bor

係咁算啦。可能我比較粗枝大葉,總之諗住求其有塊布隔開吓就算。
不過大街市或舊商場仔有好多專幫人改衫舖仔,你可以問吓。呢d舖仔有好多老行專,你點加點改都得,不過小心有好多真係只適車短條褲腳咋。

oscarmama 發表於 12-10-8 21:33
係咁算啦。可能我比較粗枝大葉,總之諗住求其有塊布隔開吓就算。
不過大街市或舊商場仔有好多專幫 ...
係wor, 試下問舖頭仔D亞姐有無得後加內裡都好. 無辨法中之辨法.

Charlotte_mom 發表於 12-10-8 17:13
即管試下問:
http://www.josephuniform.com.hk/
問左, 只得半裡, 大約去到 patpat 再低 2~3", 都係無. 就算著長襪就唔夠長.  

我99教我試下去屋邨D街市/ 舖頭仔問下, 可能有D全棉深灰色校服褲賣, 再跟學校報案.   

索性自己攞住條褲去油麻地布欄買布,然後揾本地大陸師傅車,好平,我囡對恤衫敏感,我都係咁做,效果非常好!

lalalulu 發表於 12-10-21 21:53
索性自己攞住條褲去油麻地布欄買布,然後揾本地大陸師傅車,好平,我囡對恤衫敏感,我都係咁做,效果非常好! ...
可否 PM "本地大陸師傅" 資料比我? 謝!   

‹ 上一主題|下一主題