用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇收到高主教小學interview 信呀!
樓主: yanfather
go

有冇收到高主教小學interview 信呀! [複製鏈接]

如果收咗interview信嘅家長,請通知一聲!!!
感激萬分!!!!

回覆:oceanshores11 的帖子

今天已打電話去學校,他們說明天才開始發信

引用:以下是朋友的經歷,+有意Interview的家長請

原帖由 ~cool~ 於 12-10-04 發表
以下是朋友的經歷, 有意Interview的家長請留意!!!

高X教小學老師郭x儀, 喜歡在班內對學生攪分化及杯葛,只 ...
你呢個post都幾怪,朋友經歷!唔係你,但你咬牙切齒姐樓上有會員講得啱,絕對不相信有老師可隻手遮天成咁!我現在以一個高主教家長的身份告訴你,首先你唔係好識尊重人,差一個字你開晒老師的名字,高主教唔係好多郭老師!其次你非當事人,千祈唔好去到咁激咁盡,在網上大肆批評!此外兩年來的觀察,我們的校長千叮萬囑別送禮,而老師亦多番提醒小朋友,只要勤學聽教已是最好的禮物!我有好朋友是教書,她說根本送禮對教師來說冇特別感覺,都係咁教。可能我仔是初小,我耳聞呀仔回家的學校生活,甚至回學校目睹老師的行為,她們都是非常有經驗又待學生頗循循善誘的,我對你的言論不敢茍同,或是你朋友有誤會•••甚或是你別有用心••••㗕真老師貪你份禮做咩?有事俾人照肺仲煩!教書教到都爐火純青啦,大把學生,順利過渡最緊要啦,前世同你有仇咩!

引用:My+son+is+studying+in+Raimondi+and+I+hav

原帖由 belle 於 12-10-04 發表
My son is studying in Raimondi and I have never heard about this kind of complaint.  This is a good  ...

TO COOL:
我小孩都4年級呢....

都(未)曾聽到任何有關/可能有關你(COOL)的投訢.... 太過份呢....

如這是"事實"你可以向校長, 校監... 甚至去教育局投訴.... 不要胡說八道!!!! 引起不安!!!!

我對校長, 老師們都十分尊重.  因他們都好認真及努力地教育小朋友, 不單是在讀書, 成績方面

而全面的德育發展....

我仔仔讀了四年(踏入第五年),都冇聽過發生哩件事,而且哩位老師係負責我仔仔校車嗰條線,我接觸過佢幾年都唔覺得係你「朋友」所講。你唔喺再上BK post哩啲不盡不實嘅「經歷」,只會令人覺得你別有用心!!

回復 ha8mo 的帖子

In the notice, they said you can either send it through mail or go there in person. It's not compulsory to go there.

我是寄掛號郵件去的.

回覆:有冇收到高主教小學interview 信呀!

i sent it by courier,  hehe

引用:回復+ha8mo+的帖子 In+the+notice,+they+s

原帖由 cmir 於 12-10-05 發表
回復 ha8mo 的帖子

In the notice, they said you can either send it through mail or go there in perso ...

TO COOL:

我小孩都4年級呢....
都(未)曾聽到任何有關/可能有關你(COOL)的投訢.... 太過份呢....
如這是"事實"你可以向校長, 校監... 甚至去教育局投訴.... 不要在此胡說八道!!!! 引起不安!!!!

我對校長, 老師 們都十分尊重. 因他們都好認真及努力地教育小朋友, 不單是在讀書, 成績方面
而是 “全面的德育發展”.
昨晚我特意拿出校刊及問囝囝:
我問: 你知不知誰是Miss Kwok?
囝說: Miss Kwok呢位老師好polite架及未見過她罵學生wor....
我問: 她有沒有曾經教你?
囝說: 沒有, 不過小息時有見過她,而且她好斯文架.....

以上是真實對話… 不是朋友...的朋友...的朋友的經歷LAW....

請COOL不要再胡亂發放你所謂朋友的"失實"報導!   

今日放学,見到好幾位校工拎着好多袋信下山,应該係準備去寄的。。。

妹妹豬 齊來做個好朋友)

未收到!

Already received interview letter. Interview on 13/10 as stated.

回復 MCLIAN 的帖子

Thank you! Let me check the mailbox when i off work

醒目開學勳章

下午收到信了

知唔知in幾耐?

回覆:yanfather 的帖子

收到信 啦11am !

‹ 上一主題|下一主題