用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1面試如果推BB車去的話⋯
go

K1面試如果推BB車去的話⋯ [複製鏈接]

阿囡快要面試K1,但在下午3時,正值午睡時間。如果推BB車去,咁佢可以在乘地鐵時睡得舒服D。但推BB車去面試K1,會否令老師覺得,咁大個都要坐BB車,影響印象分呢?

0    0    0    0

回覆:K1面試如果推BB車去的話⋯

我意思係,去學校時乘地鐵,阿女在BB車內午睡,抖足精神,重要D,定係會因為推埋BB車去學校,會令印象分大減?

我個人認為、老師見到小朋友着尿片都会扣分、何况係BB車呢? 通常只限一個家長陪小朋友interview, BB車交俾爸爸拎、係校門外等、咁会好啲

不如坐的士去!又唔辛苦又唔流汗!

醒目開學勳章 貢獻勳章

小朋友啱啱瞓醒去面試,會唔會比較呆,無乜反應?
恐龍家

引用:小朋友啱啱瞓醒去面試,會唔會比較呆,無乜

原帖由 小曳人 於 12-09-26 發表
小朋友啱啱瞓醒去面試,會唔會比較呆,無乜反應?
唉⋯都唔知點算好⋯

佢眼瞓,又容易炆憎,唔合作⋯

我in n 班都試過午睡時間,仲係同一日三間,咁個日,上午in完,即返屋企,提早午睡,結果佢反應好好,下午個兩間都收。bb車就儘量唔好帶了,如果可以父母同in,要一齊,印象好D,唔好一個睇車,一個in,寧願放架車係學校門口。

去年都係撞埋一齊, 仲要9點返學校orientation date, 11點in等一場, 2點第二場 ... 所以都有帶車, 但去到第二場interview前瞓咗, 去到學校仲瞓緊 ... 結果都係叫醒佢, 瞓唔夠30mins, 好在2間都收咗佢

我聽過有家長叫工人帶去in, 校長即時叫佢走,話in完啦。

Jane1983  咁又係幾惹人反感!  發表於 12-9-26 17:24

回復 tam_bb 的帖子

It is easy....You can get one more people for help.  After the BB cart arrive in the school front door, the helper can take the cart away and don't let the school teacher to see your cart... Beside, I prefer you to give some drink or candy to him before the interview..

叫工人帶小朋友IN? 唔係掛, 真係好唔尊重喎!

如果我係老師我一定會扣分

謝謝各位回覆。我冇工人姐姐,所以我諗都係帶BB車去,到學校門口就鎖好BB車,老公同我一齊帶阿女入去面試。

回覆:ilj 的帖子

如我係老師,我諗我唔會考慮

train the kid!

到時d 車都係擺門口, 冇人會理你係咪坐bb車黎lor

到時如果一定要帶車去,都可以叫多個人系出邊遠D的地方睇住車等你地三個

引用:我聽過有家長叫工人帶去in,+校長即時叫佢

原帖由 LL222 於 12-09-26 發表
我聽過有家長叫工人帶去in, 校長即時叫佢走,話in完啦。
唔會甘誇張呀嘛

‹ 上一主題|下一主題