用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 剛報名英藝playgroup
go

剛報名英藝playgroup

這間好嗎 ?

上堂學d什麼呢 ?

回覆:剛報名英藝playgroup

其實是濃縮版的N班生活,首先唱歌仔,然後玩玩具,再去洗手食茶點,之後老師講故事,然後做手工,最後半小時去playground玩,如果你諗住起呢度番N班,就當比小朋友熟習一下環境同學校生活,我小朋友返N之前都上左幾個月,開學之後好快就適應,只喊左兩日,每日只喊十分鐘。不過有啲人覺得太hea冇嘢學,所以要睇你想要啲乜。

我個仔由playgroup,宜家讀到中班啦....好唔好,真係見人見志,但真心講我真係覺得以前好好多囉...同d老師流失都幾勁!!

Playgroup 優先收番入pn

Play group 幾大個開始?幾錢學費?

CS2012 發表於 13-2-18 20:17
Play group 幾大個開始?幾錢學費?
我都想知,系打電話去報定有表格填架?

呢間英藝程度OK嗎?

我都想知~~~~我個B 7個月大,幾時可以報PLAYGROUP?

any time schedule? weekdays? thx!

我報咗星期六11點班呀,七月夠1歲先開始上

今日我同個女上了30分鐘PLAYGROUP, 我已經決定退校,我之前上了6個月其他學校的PLAYGROUP, 我個女由1歲不太懂東西,變得更加活潑和理解能力更加好,原先打算讀英藝這間的NURSERY,但今天之後,我已經不會!

因為我想不到老師會在上堂開始時不介紹自己,只是自已PLAY 音樂自己唱歌完全沒有和小朋友INTERACTIVE,我個女完全想瞓覺! 跟著國語老師再緊接唱國語歌 她比較好一點,都勉強和一個兩個小朋友掂下! 一班小朋友都有十多個,但係坐到散晒,根本就無令小朋友投入可言!很多小朋友也是呆呆的! 不過我自己也呆了!  

另外連老師也穿鞋子入課室,( 雖然佢最後也除了鞋,但已經整污了地板, 這些我也看在眼中) 小朋友也沒有量體溫,就入去上課! 我覺得好心寒! 點解連一些普通PLAYGROUP都好過呢到!!!!!!

後來校長和我一齊上去看上課情況, 個兩位老師重離譜! 個兩位外語老師在玩具房只係坐係到看住家長和小朋友玩玩具,我和校長在玻璃門看著說,沒有家長投訴真係不可思議!!!!所以不足一小時我決定抱了我的BB走,真的浪費了我女兒星期六的開心時間! 我也很難過點解我會做了這個入這間學校的決定!!!!令到我女兒原本開心的星期六白過了!

我不是要求我的小朋友可以在PLAYGROUP學到什麼,但這樣的辦學課程態度,我好質疑呢間真係名校的理念!所以我決定不會在這間沒有HEART和連基本禮貌 都無的學校讓我女兒讀書!

我想請問我個Be家九個月大,可唔可以報定pg架?

回復 Amycadencewu 的帖子

請問你女讀邊間分校?

MrsNing  我都想知邊間  發表於 13-8-29 10:16

回復 Amycadencewu 的帖子

其實我跟你也有同感,我呀女上左一個月,似free play多D。老師不會理學生,人數又多。呀女不知不覺學左唱少少英文歌。佢走來走去,唔聽故事。所以我都沒有報名讀佢嘅N班。

引用:今日我同個女上了30分鐘PLAYGROUP,+我已經

原帖由 Amycadencewu 於 13-06-23 發表
今日我同個女上了30分鐘PLAYGROUP, 我已經決定退校,我之前上了6個月其他學校的PLAYGROUP, 我個女由1歲不 ...
請問妳BB會佈讀邊間?

我放棄了元朗讀書! 因為好真的怕了!

佢地個PG 真係好HEA, 雖然話唔係好期望有咩學, 但D老師真係連自我介紹都冇, 又冇課程, ONLY唱下歌仔, 之後講"1" 個故仔, 都唔知做乜, 好浪費時間!   雖話$2XX 一堂不是好貴, 但都唔平!!!!

從佢個PG 我驚到連PN班都唔多想報呀~~陰公~  

tarepanda_fu 發表於 13-2-28 15:37
呢間英藝程度OK嗎?
i heard that it's quite good

回覆 wlhpks 的帖子

how much?