用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind K1 分班問題?
go

Keen Mind K1 分班問題? [複製鏈接]

份報名表要填 trilingual 班  或  中/英/普 班  ,  想問下 有咩分别?  咁 trilingual 係咩語言?
   0    0    1    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

am 兩文3語,廣東話班主任
pm K1 NET 班主任 + 本地老師
pm K2 NET 班主任 + PTH老師
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

小曳人,請問上午中英文班,英語是否net教,每日大約有多少mins? 普通話一星期又有多少堂呢?另外,下午英普班是否沒有廣東話堂?謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

學校英文堂只有NET教
每日1-2堂,每堂大約30分鐘
PTH 2堂/wk
上面提過:
pm K1 NET 班主任 + 本地老師
pm K2 NET 班主任 + PTH老師
所以其本上所有嘢 N/K1 am=pm (除咗班主任)
小朋友會有機會一時間見到兩位老師,所以係有廣東話
但係到K2就無local老師,即無機會講廣東話
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

謝謝小曳人熱心回答,想問多句:KM K1 interview 是individual嗎?中英班和英普班分別用甚麼語言來in?(因小兒暫未能用普通話回應,雖然他現在另一間學校讀pn 英普,但開學只有三星期,信心不大。)謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

bobosasa999 發表於 12-9-21 22:13
回復 小曳人 的帖子

謝謝小曳人熱心回答,想問多句:KM K1 interview 是individual嗎?中英班和英普班分別 ...
面試唔考pth
舊年係個人面見,但往年係gp in +個人

bobosasa999  Thank you very much!  發表於 12-9-23 04:32
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題