用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 入咗譚歐你地之後會選擇咩小學???
樓主: yummivio
go

入咗譚歐你地之後會選擇咩小學??? [複製鏈接]

都有10人!比例都不算少了!

引用:都有10人!比例都不算少了!

原帖由 francis_chan 於 13-09-29 發表
都有10人!比例都不算少了!
好勁呀有10個

10 is really good considering TSL only accept approx 160 students. and there are only approx 120 K3 graduates.

回覆:yutaka 的帖子

當年我二個囡都俾陳守仁收左,不過無讀,讀左SFA,今年九月中一了,時間過得真快.

回覆:wendyyy 的帖子

sfa係?

聖方濟各英文小學

引用:當年我二個囡都俾陳守仁收左,不過無讀,讀

原帖由 wendyyy 於 14-07-31 發表
當年我二個囡都俾陳守仁收左,不過無讀,讀左SFA,今年九月中一了,時間過得真快.

...
譚歐畢業嗎?please share!

引用:Quote:原帖由+wendyyy+於+14-07-31+發表當

原帖由 PCMW 於 14-12-14 發表
譚歐畢業嗎?please share!
Yes.

佢每年有10,8個入左陳守仁,大家知唔知其實係香港人定係外藉人?我係度諗會唔會大多數都係外藉人入左陳守仁...... 有無媽媽可以分享?

引用:佢每年有10,8個入左陳守仁,大家知唔知其實

原帖由 Bonbonita 於 14-12-14 發表
佢每年有10,8個入左陳守仁,大家知唔知其實係香港人定係外藉人?我係度諗會唔會大多數都係外藉人入左陳守仁 ...
咁真係唔知喎!

佢每年有10,8個入左陳守仁,大家知唔知其實係香港人定係外藉人?我係度諗會唔會大多數都係外藉人入左陳守仁 ...
我們班28人,,暫時冇人入到陳守仁,今天競爭太厲害了,據我所知每一班只有一個小朋友得到好學生樊她也連second in也沒進,現在沒什麼優勢了,我們班有一個印度小朋友林文燦收了,大家放松D吧!

我識既入到陳守仁全部係香港人,不過真系比之前收少左好多,上年我仔班有28人,得2個入到。似我知,外藉小朋友好多去左地利亞。

回覆 shin08 的帖子

我所知上年有3个印巴同學, 2男, 1女入讀TSL。而港人就有1女(AM), 1男(PM)... 按學校WEBSITE說有7人....

引用:回覆+shin08+的帖子 我所知上年有3个印巴

原帖由 five 於 15-01-01 發表

我所知上年有3个印巴同學, 2男, 1女入讀TSL。而港人就有1女(AM), 1男(PM)... 按學校WE ...
Sorry, 你冇需要質疑我。我冇研究每一班每一年有邊個入到陳守仁,我只係答我識既小朋友入到陳守仁全部係香港人,我識既印巴小朋友咁啱都入晤到陳守仁。如果大家想要實際準確數字可以直接問學校,我唔答了!

Hi shin08, 謝謝你回覆呀!! 我今日才上來,所以現在才知你覆了。我看舊POST知道你小朋友己畢業,都經常過來BK解答我們新一批學生媽媽的問題,實在很感謝。

唔好意思,可能我的問題不好,學校巳有很高透明度放升小的資料,我只想八下其實會唔會大多數都係外藉人入左陳守仁,不需要實際準確數字。當然,升小的資料也是作參考,所以請你繼續為我們解答問題,十分謝謝你!!

回覆 five 的帖子

Hi five, 謝謝你回覆和補充呀!! 如果都有兩個小朋友入到陳守仁,成績相當不錯,現在競爭太厲害,陳守仁真係好難呀!!

回覆 zhaifufu 的帖子

Hi zhaifufu, 謝謝你回覆呀!! 完全同意現在競爭太厲害,陳守仁很難! 升小的資料會作參考之用,明白考私小,直資還要很多因素配合。

Sorry! 引起SHIN08誤會! 我不熟悉發帖, 按了回覆I/O發表回覆....
我只是想我知的分享給大家。 連同你的資料有2个CHINESE, 這應該是":

4 chinese + 3 Indian = 7人 (即學校公佈), 有可能會再多幾个, 學校未UPDATE.
‹ 上一主題|下一主題