用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無人剛升上聖約瑟係坪石-彩虹個間呢?可以分享嗎? ...
go

有無人剛升上聖約瑟係坪石-彩虹個間呢?可以分享嗎?

我仔想報,唔知好唔好,請分享,唔該哂..
這SCHOOL忙嗎?多活動嗎?
Macus Ma Ma

有嗎?可以分享嗎?唔該哂..
Macus Ma Ma

雖然我唔知點解你想選呢間男校,但可以話俾你聽這校成績差兼校風差!因為我的家人在這校做校工做了十幾年,他實在太清楚所有老師、校長和學生,常常說這間學校的男生經常搞破壞,又整古老師,成績又差,個校長又同啲老師唔啱,總之就差啦!而家仲要搬上新校在順利邨上面,雖然大但交通煩。你千祈唔好以為成績應該好好,呢啲係十幾廿年前由神父教,當時真係好好,但而家個教學變晒,連啲差仔、巴基司坦都入去讀,校風唔壞至奇!個校長淨係一味收生,mud人都收,你話死末?

Macusmama  唔係嘛?我仲一心比個仔考,好驚...因唔知仲有咩school比我仔考...  發表於 12-9-17 11:42

我朋友個仔都係自行收咗,今年form 1,佢話個副校帶耳環,高form d學生係學校隨處丟垃圾
佢d成績係band 2尾都收咗,仲要入埋英文班,連佢自己都覺得詑異

Macusmama  但係有人講係band 2頭...??  發表於 12-9-17 11:45

回復 ^曾小姐^ 的帖子

你講得一D都無錯,我可以大大聲說這校風光不再,我聽家人說:「十幾廿年前,有神父教,成日都有好多有錢人來扣門,因為真係名校。但現在換了幾手校長,D校長又唔掂,淪落到而家band 3。」我家人做校工十幾廿年,看盡學校由盛變衰,啲學生粗口食煙,,所以我一定要分享給大家,等你們知道事實。

哇,我唔會再想啦...好驚...有咩其他唔太差的band 2 頭介紹呢?唔該哂..

khmama  寧波第二啦.  發表於 12-9-19 23:33
Macus Ma Ma

Macusmama 發表於 12-9-17 11:46
哇,我唔會再想啦...好驚...有咩其他唔太差的band 2 頭介紹呢?唔該哂..

諗過第二間啦,
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

咁順利邨的聖道x遖又點睇?  會唔會又食煙.粗口.又...?  唸起都担心.

回覆:^曾小姐^ 的帖子

呢間唔係傳統名校嚟咩?

any advise?
Macus Ma Ma

26102007 的帖子

香港嗰間聖約瑟先係傳统名校,觀塘區嗰間係band2中中。

見咁多媽媽講得好差,我都唔考慮啦...
Macus Ma Ma

回復 zarplalam 的帖子

想問下係咪一定收晒佢小學既學生?? 朋友個仔讀緊小六, 第一次呈分成績岩岩過關, 但見朋友一D都唔擔心, 又唔駛搵其他學校料, 一心上佢中學.

佢死緊都得啦!我家人初初廿幾年前到小學零食部做的,後來就轉到中學部做校工,小學因同中學有別,大家不同校長,而小學做得比較好,用英文教。但是中學啲學生就不是讀書啲,亂抛垃圾是小,個個都曳到死!我家人都被D死仔激死!個啲家長邊會噤清楚學校校風和成績呀!以為逢聖約瑟就係名校,香港個間就係,而呢間就係籍佢個名揾飯食嘅。我唔係同呢間學校有過節,不過你哋可去間學校看看果啲學生就知道!我仲知好多關於佢個校長同啲老師唔啱就排除異己,啲老師都無心機教!呢啲好多家長都唔會知道佢地內部嘅事!

回覆:khmama 的帖子

其實九龍side有幾多間聖約瑟中學?

回復 ha8mo 的帖子

咁又唔好咁講,觀官,順天,蒙記都不乏叻仔

我聽說這SCHOOL 不係好好啦...
Macus Ma Ma

請你不要亂說聖若瑟的學生都曳到死,我想是你的家人不滿他的工作,所以常常向你訴說。
我有親人在這校讀了3年,他還是個好孩子,我見他的同學都有禮,有時在街上看見其他聖若瑟的學生也沒有你說的差
我見名字和外表應該是你說的"差仔"他今年考獲3科5***2科5*1科5。差仔不一定令校氣變差,校長收他入讀有問題嗎?

引用:請你不要亂說聖若瑟的學生都曳到死,我想是

原帖由 Peggy5565 於 12-09-20 發表
請你不要亂說聖若瑟的學生都曳到死,我想是你的家人不滿他的工作,所以常常向你訴說。
我有親人在這校讀了3 ...
同意!每間學校也有好和差的學生,希望大家不要一概而論,這樣對在那間學校讀書的學生不太公平吧.