用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士
樓主: 彈弓狗
go

各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士   [複製鏈接]

回覆:tangotango 的帖子

Please send the copy to me , Thank you

回覆:各位培幼家長, K1 INTERVIEW 請比D貼士

可以send份給我ma麻煩你

回復 tangotango 的帖子

HI tangotango,
Would you please send me a copy of your Questionnaire for reference?
Email: [email protected]

Many thanks!!!!

bingbingo 發表於 13-8-6 23:17
我不是手寫的,是用電腦打和 print的。也沒有引用任何藍紅精神..... 只是寫出自己真正的想法。最後也幸運地 ...
請問如果是電腦 print的話,係唔係唔駛交本來張問卷?

bingbingo  唔洗客氣   發表於 13-11-15 17:43

回覆:ApplePie_ellen 的帖子

將佢地釘埋一齊。

ApplePie_ellen  知道,唔該。  發表於 13-11-15 17:41

I want the copy too . Thanks
My email address : [email protected]

引用:其實,小朋友果份自信心,果份童真,係老師

原帖由 mimikitty 於 12-10-19 發表
其實,小朋友果份自信心,果份童真,
係老師最喜歡看到的,
所以,別把孩子穿得太過誇張,

引用:唔明點解大家都要問攞copy.+如果家長都無心

原帖由 maomaofifi 於 13-08-16 發表
唔明點解大家都要問攞copy. 如果家長都無心去填份問題, 一心要"參考"人地, 同抄功課有咩分別? end up份份問 ...
絕對同意,佢地問的問題只係平時同小朋友相處問題,呢個係人地小朋友,我唔明呢類問題都要借人地???只係講番事實,平時點樣相處,用心寫答案咪得!

Shirleyng428 發表於 13-11-18 10:13
絕對同意,佢地問的問題只係平時同小朋友相處問題,呢個係人地小朋友,我唔明呢類問題都要借人地???只係 ...

今時今日, 好多家長抱住唔執輸心態, 已經完全無理過做得啱定錯....

引用:Quote:Shirleyng428+發表於+13-11-18+10:13

原帖由 maomaofifi 於 13-11-18 發表
今時今日, 好多家長抱住唔執輸心態, 已經完全無理過做得啱定錯....
枉人地媽媽當年比足心機,搵資料去做份問卷,以家d家長真係

同小學生問人借功課抄一樣!真係得啖笑!:;pppp:

Shirleyng428 發表於 13-11-18 10:13
絕對同意,佢地問的問題只係平時同小朋友相處問題,呢個係人地小朋友,我唔明呢類問題都要借人地???只係 ...
係, 所以我妹問我點樣填(佢個女細我女3個月, 大家IN同一年的K1), 我都只係答佢照直寫!
而且我覺得, 如果睇左人地既問卷點寫, 點都會有D影響, 無論角度定風格, 如果多人睇到同一份野, 大家寫出黎既可能差不多(即使只係參考, 都會相似), 咁校長會唔會覺得家長其實係抄返黎? 會否因此而扣分? (起碼我老公改卷, 如果見到幾個D學生答案一樣, 連錯既地方都一樣, 會鬧架!)
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

同意!十二版帖子我全部睇曬,好明顯好多人一見到有料攞就問pm! 份問卷既問題真係好個人!點解要參考?有乜可以參考?誠意就係喺份問卷睇出嚟!

另想請問有經驗媽媽,因為我仔仔係細b亦未講好多嘢,平日亦多用英文溝通,係咪唔答就無機會?

tangotango 發表於 12-10-18 12:56
回復 彈弓狗 的帖子

我認為填寫問卷部分是很重要的,必須要做好資料搜集:學校歷史,辦學理念,培正紅藍精神是 ...

please PM me! many thanks.

回覆 selialee 的帖子

我見到d十月細b,都係識講嘢同識表達自己,我諗interview唔喊自己入,加要識講嘢、識表達自己。

引用:其實,小朋友果份自信心,果份童真,係老師

原帖由 mimikitty 於 12-10-19 發表
其實,小朋友果份自信心,果份童真,
係老師最喜歡看到的,
所以,別把孩子穿得太過誇張,
Agree

其實,我覚得問卷好其次,講真,我唔信老師會好仔細睇晒咁多問卷,反而小朋友表現先係重點,所以大家放鬆d吧

老師只是頭關生死權在校長

回覆:彈弓狗 的帖子

我覺得戒左片都係一個條件,因為K1開學,老師完全冇提過尿片,戒片問題,佢assume個個已經戒晒片,所以我估老師面試時可能會留意小朋友有冇著片,呢個只係我個人意見,不喜勿插

回覆 tangotango 的帖子

Hi Tangotango,

得悉你填培正份問卷填得好有心思, 可否pm參考. 本人自問中文程度很差, 害怕自己填得不好,希望参巧-吓,萬分感激

Nicole

‹ 上一主題|下一主題