用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2012-2013 P1B
樓主: marcuscyrus
go

2012-2013 P1B [複製鏈接]

我個女有D唔開心因為仲未有朋友仔(我個女兒冇參加暑期班)!!

回覆:2012-2013 P1B

慢慢來吧,小朋友應該好快熟。我個仔暑假第一日返暑期班都好驚,但當日佢放學話已經識到朋友,好開心喎
係呢,大家住邊區㗎?我哋住深井呀

我個仔熱情如火(應該仲會係好多口o個隻)
我地住九龍灣

我個女十五號開始上小提琴班,請問雖唔雖要買定小提琴,thanks.

ccfa_hp 發表於 12-9-6 23:50
我個女十五號開始上小提琴班,請問雖唔雖要買定小提琴,thanks.
應該要吧?之前學校張回條好似有講到買樂器之事?(其實我唔清楚的,因marcus不是上樂器班)

我個仔怕醜型,佢話未識到朋友,小息都係自己一個周圍行。

大家好,我想問吓今日係咪得2樣功課呀?另外自修簿在其他一項,寫住「普1.下堂帶書 2.聽讀」。你哋小朋友知唔知咩係聽讀?我個仔話寫完唔記得係咩喎

shirleyysy 發表於 12-9-7 16:09
大家好,我想問吓今日係咪得2樣功課呀?另外自修簿在其他一項,寫住「普1.下堂帶書 2.聽讀」。你哋小朋友知 ...
今天是做中文詞語,有5組,另外數作p3,4,marcus話聽讀即是老師要佢地開跟書o個隻碟去聽,然後讀下wor,我問佢係你自己諗定係老師有咁解釋,佢話老師係咁講,佢仲有寫每天要帶一本圖書,但明明早幾日佢已經話帶兩本書返去食完飯睇。簽通告佢寫了14,15,16號,但我上eclass只見14號

丫..原來係慢慢逐個逐個出,簽了兩個,晏d簽埋第3個先

yo 簽哂xd

引用:Quote:shirleyysy+發表於+12-9-7+16:09+大

原帖由 marcuscyrus 於 12-09-07 發表
今天是做中文詞語,有5組,另外數作p3,4,marcus話聽讀即是老師要佢地開跟書o個隻碟去聽,然後讀下wor,我 ...
Thanks ah . 個仔聽完話記得係咩喎,激死。帶書應該係提一啲忘記了帶的小朋友。我個仔今日調咗位,佢話Marcus坐佢後面嘅隔離喎

請問五組詞語係咩每個詞語寫4次就得?

唉, 今晚一直上唔到個intranet

回覆:puibpuib 的帖子

Yes, write 4 times for each vocab

Marcus 好叻仔!我問阿仔聽讀即係做d咩, 佢話唔知, 又話老師用普通話講佢唔識聽(幼稚園有學普通話無理由唔識聽), 跟住我問佢會唔會係聽隻CD, 佢話:可能係啦!
激死我!

puibpuib 發表於 12-9-7 20:58
Marcus 好叻仔!我問阿仔聽讀即係做d咩, 佢話唔知, 又話老師用普通話講佢唔識聽(幼稚園有學普通話無理由唔識 ...
marcus 幼稚園時讀英普班麻..聽左幾年全pth

Hello, 大家好, 我仔仔係Anson, 都係1B同學仔{:1_1:}. 想問手冊寫每天帶圖書, 是自己家中任何一本圖書嗎? 每天飯後在學校閱讀? 謝謝!
[url=]

回覆:lamone1 的帖子

Marcus said yes it's for after lunch reading.  We usually bring those books borrowed from the library

Hello,大家好!我的仔仔是Thomas,都是讀P1B,請多指教😄📝📖

Hello, 我女兒叫Candice(P1B), 請多多指教。

cherry168 發表於 12-9-9 09:31
Hello, 我女兒叫Candice(P1B), 請多多指教。
marcus之前提過坐他後面的叫candice不知是否你女兒
‹ 上一主題|下一主題