用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Michelle_Hung
go

小一新生開學日~

LonglamMama 發表於 12-9-4 00:37
帶飯行為學校十個不贊成, 小朋友小息時間好忙的

咦又無聽過喎 照計唔關小息事架, 佢係帶埋返學喎~ 呀仔話要食姐姐煮的飯, 所以暑假在家已練習了兩星期用飯壺食飯, 今日佢話自己都搞得掂, 但係份量太多(個飯壺有三格)佢又食得慢食唔晒

呀仔今日放學返來話好開心, 好鍾意返小學!! 希望真係無幫佢選錯學校啦!

Monty 發表於 12-9-4 20:30
我照執書, 老師釘咗字條係手冊, 妳有無見到呢???
我見只寫了中文科

elizatyy 發表於 12-9-4 18:17
星期六的JP1Eng playstation 是由10—12點,但校車是九時到達學校, 那麼9-10時在學校做什麼?  小兒下午要參 ...
係咪open day 個日先係呢?

michellepoon 發表於 12-9-4 20:33
我見只寫了中文科
825果日, MR. SUNNY話3-5號係 CLASS AFFAIRS, 6號跟TIME TABLE, 但開學禮個主任又話5號正常上課(唔知有無聽錯), 所以我執定囉~

請問明天早上的physical exercise 和PE lesson 有什麼分別? J1F是否穿PE衫?

elizatyy 發表於 12-9-4 21:13
請問明天早上的physical exercisePE lesson 有什麼分別? J1F是否穿PE衫?
全體學生係操場做早操

體育課

全體學生係操場做早操... 即是用不用穿PE衫回校?

小兒回報話今日J1F可以放學前完成功課, 老師給他們看影片。

回復 elizatyy 的帖子

J1今天開始上課了嗎?

回復 Monty 的帖子

今天問了班主任(P.1L), 是9月6日開始跟課表上課, 所以明天還是不用拿書..

回復 Michelle_Hung 的帖子

仔仔也很開心, 早上6點半起床, 今天開始上中拔和英拔, 6點才回到家, 居然還精神很好! 真是服了他.
他說中拔和英拔都上的很開心...

回覆:LuLuLaLa999 的帖子

仔仔今日都話好開心 但係突然問我占解要同佢報咁多 唉拔尖同

功課輔導班六時才乘校車回家 聽到我都有些無法啦 媽咪我要返工麻

我無報額外課程,呀仔問點解他早放學, 但有些同學要5,6點放學。

回復 HMTB11 的帖子

啊! 你報了拔尖同功課輔導班? 六時才乘校車回家真的好累哦..
拔尖你只上中或英? 或二個都上?

回覆:LuLuLaLa999 的帖子

仔仔只上英拔 再要求佢上中拔我怕佢太累 到其時無心机做功課

明天全體學生係操場做早操, 即是用不用穿PE衫回校?

回復 CandiceMaMi 的帖子

記得明天星期四愛班有PE課, 我想明天應該要著PE衫

回復 LuLuLaLa999 的帖子

Thanks.

CandiceMaMi 媽咪今天有幫仔仔帶書嗎? 原來真的要帶書...我都不知道

CandiceMaMi 媽咪: 今天仔仔手冊"其它科目"手寫"Gsi bring bkwbi"..請問知道是什麼嗎? 仔仔自己都不知道