用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問下有20分男仔邊間天主敎小學好?
go

想問下有20分男仔邊間天主敎小學好?

鳳德村聖文德 20 分應該十拿九穩.

How about St Joseph and Wah Yan?

引用:How+about+St+Joseph+and+Wah+Yan?

原帖由 apple82 於 12-08-31 發表
How about St Joseph and Wah Yan?
Very slim chance.....

新舊油天

Is the chance for新舊油天 great or not if only have 20 marks? And how about Tak Sun? Is it good or not?

回覆:想問下有20分男仔邊間天主敎小學好?

20分男仔,12定34網好?
怕入唔到大抽獎唔知派左去什麼學校

20分入唔到第一輪就煩,要驚足6個月先知派位結果,因為校網學校唔夠,阿囝失落去他區網,唔知咩學校來既,仲要到時叩門搵學校,我剛剛經歷完,到29Aug先通知有叩門學校收,全部野要買過哂,書,校服。

回覆:tigercrabxo 的帖子

20分net 12 同34 都好!net 12 華仁、St Joe 2 選一、then 2nd choice 選軒下或寶血都隱陣, net 34 1st choice CSK, then 2nd choice 合一堂或獻主會或基道都好

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

引用:多謝意見,但我想搵九龍或新界

原帖由 tgrm 於 12-08-31 發表
多謝意見,但我想搵九龍或新界
重有以下幾間天主教小學都係出名既:
九龍城區:華德、獻主會;觀塘區:九龍灣聖若翰、聖安富、柏德;黃大仙區:嘉諾撒;深水埗區:maryknoll fathers 、荔枝角天主教、32區:大角嘴天主教,沙田區:聖母無玷聖心、荃灣區:寶血會思源、伍季明、柴灣角天主教和石鐘山天主教

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

回覆:想問下有20分男仔邊間天主敎小學好?

多謝各位,SJ WY CSK 是心水但難入,就擔心第一倫入唔到,博大抽獎風險大

SaBB 發表於 12-9-2 23:23
20分net 12 同34 都好!net 12 華仁、St Joe 2 選一、then 2nd choice 選軒下或寶血都隱陣, net 34 1st cho ...

請問華仁第一輪二十分有望嗎?

重有油尖旺區德信小學

SaBB 發表於 12-9-2 23:23
20分net 12 同34 都好!net 12 華仁、St Joe 2 選一、then 2nd choice 選軒下或寶血都隱陣, net 34 1st cho ...

請問20分自行入 CSK 機會大唔大? 定要大抽獎先入到呢 ?